Sunday, December 27, 2009

abang sas tunang & holiday .

26 disember 2009 abang sas tunang ngan kak nana (aku ta kenal pun , haha ) . congrats yee . agak lawa laa gak kak nana tuh . dye dok kat jb , kat Taman Universiti . oleh sebab dok lame sangat dalam kate , bontot aku pun kebas laa . akhirnye sampai laa umah tunang dye . d alaa tenga ujan , adush . tapey alhamdulillah , sume berjalan lancar .

lepas majlis tunang tuh , kitorang wat last minute plan , g holiday kat desaru . wee , da lame tak jumpe pantai doe . mama kol ibu hawa swoh tempah chalet hari tuh gak , then terus gerak gi sane . on the way nak gi sane , tetibe tayar kate pakcek aku pancit lakk . da terpakse brenti jap . naseb bek de mekanik , uncle ijam , pakcek aku gak . dah settle sume , teruskan perjalanan . sampai kat desaru dalam pukul bape ntah aku ta engat . tapey da gelap laa .

mase sampai sane , family ibu hawa tenga wat BBQ . aku join skali , sebab mama swoh . tolong angkat ikan bakar . panas oo . da siap BBQ , melantak laa , pe lagi . haha . lepas BBQ aku lepak kat beranda chalet tuh sambil usha adek ipar abang tengku (menantu ibu hawa ) , angin laut sejuk tuu . best . da lame lepak , aku masok bilik tido .

esok paginya , mama da kejot kul 8 . ngantok doe . dengan ta cuci mukenya , terus gi pantai . excited doe . snap2 gamba , men pasir , men ombak . da puas , balek chalet , breakfast . lepas breakfast , mak ngah mesej mama , swoh budak2 siap nak gi swimming pool kat hotel desaru pulai (kot laa , ta engat ) .

sampai jea kat hotel tuh , aku gi tuka baju then terjun . best gile doe . lame ta berenang . sepupu2 aku pun ade skali , bertambah seronok laa . tetibe amirul (sepupu) ajak gi pantai . aku set aje . haha . men ombak , sampai air masin masok mulut , rase cam nak mutah time tuh gak . haha . masin giler . biase laa , air laut . haha .

pastu , dengan bodonye , aku men lari2 kat tepi laut tuh . skali jatuh tersungkur . adush ! saket doe . tak bole bangun . terseliuh . naseb bek sepupu aku de kat situ . dye tlong bangun kan . sampai skunk kaki aku saket lagi . haha . da puas men kat pantai , kitorang sume nek bilik hotel mandi bersih2 . then dalam kul 12 checkout hotel .



pastu sume kumpul depan hotel dan terus gerak balek muar & kuala lumpur .
berakhir laa holiday aku .


*minggu depan da nek skola .
adush !

Wednesday, December 23, 2009

maaf bole di terima di tolak .

maaf bole di terima dan di tolak . sape yang kenal aku taw ape keputusan aku kalo ade orang saketkan aty aku . aku tenga fikir masak2 nie . hurmmm , nak maafkan kea ?

kaw mengingatkan aku kat sorang kawan aku dulu , sampai skunk aku ta maafkan dye lagi . sebab dye da buat something yang aku tak bole maafkan .

memandangkan kaw tak buat kes berat , aku maafkan jea laa . oke ? puas aty ?

da settle .

susa la pompuan nie .

hello mrs. stalker . sehat ? haha . kaw ngan dye camne ? oke ? ke putus ? haha . saket aty ngan ape yang aku cakap . so ? aku tak kesah .

huh ? kaw tak batak kat pakwe kaw ? abes yang kaw tules " i'll never let u go b , NEVER ! " & " i need u b , plzzzz , begging u , please .. " tu ape hah ? cakap jea lebey . haha .

kaw nak bagi pakwe kaw kat aku ? OMG ! murahnye haty kaw . untung dye dapat kaw kan ( senyum sinis ) . haha .

anyway , take care of ur BABY BOY oke . haha .

Tuesday, December 22, 2009

aku perampas ?

aku perampas kea ? kalo YE jerit kuat2 ! haha . wei , for ur INFORMATION aku da pakwe laa . dan aku sayang kat pakwe aku sangat2 . aku tak batak ngan pakwe kaw . aku ngan dye KAWAN BAIK jea . kalo kaw CEROBOH comment dye kat myspace dan terbace segala yang aku borak ngan dye , sume tuh gurauan antare aku ngan dye laa . pastu , aku pelik , camne kaw bole dapat blog aku ? kaw tak follow pun . ish3 . muyskil2 , aku engatkan lagi skali ye , AKU TAK BATAK KAT PAKWE KAW LAA !

pandai2 la kaw settle masalah kaw ngan dye oke !

Monday, December 21, 2009

cuty skola lagi .

sekolah tunggu kedatangan aku . haha . tak lame lagi skola mau open . hostel pun open jugak . aku nak masuk f6 balek . kalo ley nak ngan dak2 dorm yang dulu . hee , rindu korunk .

dok umah lame2 ley wat aku jadi gile doe . ary2 jadi kuli tak bergaji . haha . dok kat hostel tade laa jadi kuli . jadi tahanan jea . bole trime lagi . tapey kalo dak ostel cam p**** , tak engin aku dok ostel . haha .

rindu kat pakwe aku , zakwan . lame tak contact doe . mane dye pegi ntah . Din , kawan dye jea yang contact aku . ape daa ?

oh ye ,
taun depan aku nak amek SPM . oh no ! da sedia kea ? maybe ?

Saturday, December 19, 2009

kenape aku rase saket ?

kenape aku rase saket kat haty nie . haty aku saket bile dye declare kapel ngan budak pompuan tuh . sampai ta sanggup nak bercakap ngan dye lagi . aku taw kte cume kawan baek jea , tapy kenape aku terpakse rase sume nie . mungkin nie akibat sebab terlalu sayang sangat kat kaw . maaf , kalo aku terlalu sayang kat kaw . hope kaw hepy ngan pilihan kaw .


luahan haty pedih kudy .

Thursday, December 17, 2009

cerita hari nie .

peh ! setelah sekian lame lappy aku rosak , now da oke , dapat gak aku on9 . da lame tak update blog . rindu . cuty skola aku sangat bosan giler doe . nak keje , tapey aku sengal . takot nak tanye orang kedai topup tuhh . haha .

ary nie aku kua ngan akak & pakwe dye , amal . macam2 jadi ary nie . memule kua g wetex , tetibe aku nampak sorang minah nie , sluar jean dye macam nak londeh jea . nak kate hip hop tak jugak , pakai tudung . aku ketawe gile2 . nseb bek dak tuh tak nampak aku ktawekan dye . hahaha . mase kat dalam wetex tuh g tempat coklat , akak swoh aku pilih coklat . so , aku pilih laa coklat fav aku , TOBLERONE . yeahh . amal blanje ary nie . dorunk kate nak tutup mulut aku . eleh , tah pape tah . pastu gi tanjung tengok monyet . engat nak suap monyet tu coklat toblerone aku . haha . tak jadi , bek aku kenyangkan perut aku dari monyet tuh .

lepas tengok monyet , aku g tepi laut (kot) . engat ade air , kering . haha . so , aku jalan2 laa tepi batu2 . tengok ikan belacak (baba kate laa) yang ade tangan takde kaki . dua alam . ade gak anak2 ketam . comell . akak ngan amal kat tempat laen (tak buat maksiat eh ) . aku tengok2 laa ckit . dorunk duduk jaoh2 . bagos siot . tabikk la .

tetibe mama mesej , "da pukul bape nie . tak reti nak balek kea ?" . baru kul 5 laa mama . tapey kotorang balek gakk . sayang mama kan . sampai umah kene perli2 ckit jea . tade hal . bole trime lagi . nak dekat kul 5.45 petang , aku da tercongok depan tv, nak tengok bola , MALAYSIA vs VIETNAM . takk bole terlepas woo .

tak sia2 aku tengok bola ary nie , MALAYSIA menang ! 1-0 . yeah . hebat2 .
oke laa . tuh jea utk ary nie .
daaa ,


p/s ; aja , aku suke bace blog kaw . teruskan usaha .

Wednesday, December 02, 2009

kakak tinggal .

:((
wei , seday doe . kakak tinggal aku kat KFC . dye g date ngan pakwe dye .
urghh . sampai aty . nak ikot dye tapey dye mara .

sblom g kfc , aku gi shopping ngan dye . dapat baju baru . yeah . corak baju tuh comel giler laa .
tapey tak dapat beli gurdigan . mahal kot . kakak kate kat JB lagi murah . soo , dye cakap t dye beli kan kat sane . yeah2 .

nenek kaw hensem laa .

hyep . sangat tak taw nak buat ape . asyik online jea . takk kua cuty skola nie . takde mamber laa . dorunk sume dok jaoh dehh . kalo kat KL ramai gak member . ajak kua jea , confirm turun . kat cnie , ade jea alasan dorunk . WTF .

Sunday, November 22, 2009

welcome to the WORLD .


nie adek baru aku .
lahir kul 7.30 pg , 22 november 2009 .
yeahh .
name dye MUHAMMAD FAREES ARIFF .

thanks to my mama ,
adek selamat dilahirkan .
:DD .
selamat datang ke dunia , adek .

Wednesday, November 18, 2009

hidop tak sempurna

oit3 .
ade story nakk cite .
2-3 minggu sblom cuty skola , something BAD jadi kat aku .
sume gare2 mulut sorang minah nie yang cam palat . sial betol . aku trust kat dye , tapey dye wat aku camnie . ape jenis kawan daa ?
aku cite kat dye yang aku kua ngan pakwe kawan dye . aku swoh dye shut her mouth up , tp esok ye , kawan dye cari aku & ngamok kat aku sampai satu hostel ley denga . what the FUCK ?
start dari ary tuh laa ife aku berubah gile2 . hubungan aku ngan pakwe aku pun daa hancor . sume orang pandang aku macam sial jea . tiap2 ary kene nganjing . sial . ary2 aku nanges . time exam akhir tahun tenssion gile . otak cam nak pecah . takk bole concerntrate . sampai subject LK yang aku paling suke pn takk dapat jawab . memeng TENSION gile time tuh . sampai satu ary , aku daa takk tahan , aku melantun ngan senior yang nganjing aku . aku panggil dorunk BABI , then dorunk bengang dorunk tarik aku then maki2 aku . time tuh aku da laa tga berserabut otak . alu takk tahan balek dorm nanges gile2 tahap cipan laa . ikotkan haty aku nakk maki2 dak pompuan yang mulut cam palat tuh . tapey atas nasehat AJARAHMAN aku takk jadi nk maki dak tuh . satu ary dak pompuan tuh datang kat aku then MINTAK MAAP . wei , sory laa beb , aku takkan maapkan dye sampai maty sebab daa ancorkan life aku . aku FUCK dye laa wei .

Friday, October 16, 2009

15/10/09











yaww . sesi snap2 pic oleh syera ng 15/10/09 .
besh + gempak .
thanks yaww syer .
semalam takk blaja sangat coz cekgu2 sume bz .
haha ,
kitorang pun wat project sndri .
wee ,









Tuesday, October 13, 2009

bosan time sejarah .

nie yang aku tules kat kelas tadi .

nama saya nur farahin adilah binti rohadi .saya kelas 4 pka . saya nie biase2 jea . tak pandai sangat , tak bodo sangat . kalo time blaja , saya suke men2 , tapey time exam , saya wat betol2 . nak berjaya laa katekan . saya sekolah kat sekolah menengah teknik melaka tengah . saya dok kathostel , so rarely de kat umah . sya suke makan biskot rocky strawberry . air yang saya paling suke is ice lemon tea . sedap sangat . haha . ayat skema doe . at skola , subject yang paling saya suka ialah chemistry , english & LK ( lukisan kejuruteraan ) . yea . saya da de pakwe .
so , sape2 yang berhasrat nak jadikan saya awek , sorry laa . da terlepas . tapey saya still bole anggap korunk kawan laa . no worries . sayang korunk laa . name pakwe saye zakwan a.k.a wak . haha , nak capap name dye gak . mengong . saya paling takk suke member tikam blakang . korunk takk layak digelar KAWAN taw . pegi mamp laa . kawan2 saya sblom nie sumenye member tikam blakang . what the fuck ? haha . emm , saya nie suke sangat amek gamba . take2 picture . smart doe gamba . suke suke suke . tapey sangat bosan kalo tak sapat snap pic banyak2 . pastu edit kat picnik.com , then upload kat myspace . yeah . FANTEX .


mengong2 jea aku nie .
mase aku tules yang kat atas nie ,
dak2 kelas sume tga tido .
yeah .
kalo anta kat cekgu rositah cormfirm dapat A1 .
haha .

Tuesday, September 29, 2009

lari .

hee ,
ary nie da masuk 3 hari aku takk balek ostel .
wee ,
takk sengaja laa .
sory laa mama yan ,
gastrik datang menyerang .
takk dapat den nak menolak .
lame takk datang skola nie wat aku rindu kat dak 4 pka ,
walaupun dorunk kadang2 menyebelin .
hee ,
F6 ?
lagi rindu gile vavi .
esok maybe aku balek laa .
tapey nak jawab pe ngan cekgu ?
oh .
lupe lak ,
surat MC ade .
haha .
surat warden ?
takk wat lagi .
adush .
maty laa .

eika pun tak balek lagi .
dye balek esok gak ,
so ade geng .
yeah .

p/s : syera , kaw mesty bosan dok sensorang ek ?

Monday, September 28, 2009

Saturday, September 19, 2009

kustech


aku rindu korunk laa .
engat lagi time amek gamba nie .
memang candid laa .
haha .
papa mokas , rindu laa .
tengok aku yang kat tepi skali .
tga mencangkung .
macam siot jea .
sebelah aku azie .
tapey mase amek gamba nie ramai dak kelas awam 4 tak de .
takk datang .
bengong laa korunk .
emm ,
k laa , bye .

haha .


tadi on9 myspace .


usha2 profile dak2 kustech .


skali jumpe gamba nie .

Friday, September 18, 2009

TIDAKK .

argghhh .
rambut rosak .
camne nie ?
raye daa nak dekat .
salah potong laa .
alaaa .
daa takk lawa laa.

anyway , nak wat camne .
nasi daa jadi bubur .

nak ucap ,
SIR LAR MART ARE RI RAYA .
MAAF ZAHIR & BATIN .
salah dan silap harap dimaafkan .

Friday, September 11, 2009

110909

urgh .
sangat saket .
aku demem .
sume nie gara2 mandi malam 3 hari berturut2 .
nyesal doe .
skunk nie aku takk tahan giler demam nie .
tadi dalam kelas aku tido .
tido ayam jea .
pening kpale , batok2 , badan panas .
doa2 kan laa yea aku .

*p/s : syera . minggu depan jangan lupe bawak jeans aku .

Friday, September 04, 2009

hari yang malang .

3 september 09 .
tarikh paling malang bagi aku .
nakk taw pe jadi ?

memula , pagi2 aku on the way nakk blek kelas .
naek tangge ,
tetibe ntah camne ley tersandung .
soo ,
jatohh laaa .
hahaha .
malu siot .
ape laa naseb badan .

pastu tengahari lakk .
bole kantoi perkataan 'FUCK' ngan cekgu .
aku tampal perkataan tu kat kalkulator .
pastu nakk cover ,
aku cakap tu maknenye 'Fikir Untuk Cinta Kita '
hahaha .
adush .
kene bebel ,
pastu kene malukan depan kelas .
tapey takkpe la .
salah aku gak .
aku takk kan dendam ngan cekgu tuhh .

ape-ape hal ,
CEKGU ,
SORRY YEA .

Wednesday, August 26, 2009

orang laen .

bile aku tengokk dakk skola KUSTECH makin hepy ,
aku jealous .
pehh .
terkoyak siot .
kalau laa aku ade kat sane lagi .
aku mesti BAHAGIA gile .
tapey ape ley wat .
skunk aku kat MELTTEC .

kat MELTTEC aku pun bahagia ,
tapey takk sebahagia aku kat KUSTECH .
alaa , standard dakk baruu laa .

Saturday, August 22, 2009

another life in MELTTEC

hyep .
lame takk update blog .
maklum laa , dakk asrama-rama .
hehehe .

aku tga sakit aty ngan 2 orang makhluk ALLAH nie .
1 . pengawas gile kuasa .
pasal dye aku terpakse putuskan gelang kaki kesayagan aku .
2 . ZAED HANIE .
menyampah doe aku ngan dye nie .
dalam kelas aku daa takk tego dye lagii daa .
makin aku bercakap ngan dye makin sakit aty aku .
baek diam jea .

kat skola aku takk laa TOP macam kat KUSTECH .
kat sini aku jadi alien jea .
takk ramai kenal aku .
lagipun aku daa jarang mencapap kat skola .
senior aspura takk besh .
takk satu kepala ngan junior .
asyik nakk menganjing jea .
bajet dorunk tuu bagoss laa .

daa laa .
malas nakk tulis banyak2 .

Friday, August 07, 2009

aku daa hepi !

yeah !
sumpah aku hepi .
member kat MELTTEC sume okk jea .
aku daa bahagia dokk kat skola baru .
dorunk sume ley trime ake seadanye .
thanks korunk .

dak2 dorm aku sume okk .
dak2 kelas pun okk .
dorunk daa ley trime aku dalam kelas .
takk sabar nakk nek skola balek .
rinduu lakk kat skola aku .
hehehe .

Friday, July 31, 2009

kawan

kawan ?
ape tu kawan ?
bagi aku kawan tu orang yang sepatutnyer menemani aku waktu aku susah & senang .
kawan ley datang & pergi .

berkawan memerlukan hati yang ikhlas .
jangan memilih kawan .
jangan benci kawan .
sebab kelak kawan yang korunk benci tuu akan tolong korunk .
perkara tu selalu berlaku dalam kehidupan aku .

persahabatan aku takk pernah kekal .
bila aku daa jumpe kawan yang betul2 kawan ,
berlaku perpisahan yang aku sendiri takk rancang .
kenapa ?
mungkin kawan tu takk ditakdirkan untuk aku .
mungkin aku akan jumpe kawan yang lebey baek .

bagi korunk kawan tuu ape ?

Tuesday, July 28, 2009

hidup aku

hye sume .
aku nur farahin adilah a.k.a ady .
aku tahun nie sweet 16 (sweet laa sangat )
skola ?
banyak !
SMK BATU UNJUR .
SMK TENGKU MAHMUD ISKANDAR .
SMK TUN PERAK .
SM TEKNIK KUALA SELANGOR .
SM TEKNIK MELAKA TENGAH .

banyak kann ?!
hehehe .
aku tinggal kat JOHOR .
negeri terchenta .
aku lahir pada 29 Disember 1993 .
lambat kann ?!

aku nie senang berkawan .
korunk kalo nak kawan ngan aku sebab aku top , hot , cute or whatever laa ,
ske ati korunk .
janji takk kutuk blakang2 .
aku takk suke orang cam tuu .

aku nie mengade2 , giler2 + sengal skit .
orang yg kawan ngan aku maesti akan berjangkit penyakit gile2 aku .
so , careful ek .

hehehe .
k laa , aku tu;is sikit jea dulu .