Sunday, December 27, 2009

abang sas tunang & holiday .

26 disember 2009 abang sas tunang ngan kak nana (aku ta kenal pun , haha ) . congrats yee . agak lawa laa gak kak nana tuh . dye dok kat jb , kat Taman Universiti . oleh sebab dok lame sangat dalam kate , bontot aku pun kebas laa . akhirnye sampai laa umah tunang dye . d alaa tenga ujan , adush . tapey alhamdulillah , sume berjalan lancar .

lepas majlis tunang tuh , kitorang wat last minute plan , g holiday kat desaru . wee , da lame tak jumpe pantai doe . mama kol ibu hawa swoh tempah chalet hari tuh gak , then terus gerak gi sane . on the way nak gi sane , tetibe tayar kate pakcek aku pancit lakk . da terpakse brenti jap . naseb bek de mekanik , uncle ijam , pakcek aku gak . dah settle sume , teruskan perjalanan . sampai kat desaru dalam pukul bape ntah aku ta engat . tapey da gelap laa .

mase sampai sane , family ibu hawa tenga wat BBQ . aku join skali , sebab mama swoh . tolong angkat ikan bakar . panas oo . da siap BBQ , melantak laa , pe lagi . haha . lepas BBQ aku lepak kat beranda chalet tuh sambil usha adek ipar abang tengku (menantu ibu hawa ) , angin laut sejuk tuu . best . da lame lepak , aku masok bilik tido .

esok paginya , mama da kejot kul 8 . ngantok doe . dengan ta cuci mukenya , terus gi pantai . excited doe . snap2 gamba , men pasir , men ombak . da puas , balek chalet , breakfast . lepas breakfast , mak ngah mesej mama , swoh budak2 siap nak gi swimming pool kat hotel desaru pulai (kot laa , ta engat ) .

sampai jea kat hotel tuh , aku gi tuka baju then terjun . best gile doe . lame ta berenang . sepupu2 aku pun ade skali , bertambah seronok laa . tetibe amirul (sepupu) ajak gi pantai . aku set aje . haha . men ombak , sampai air masin masok mulut , rase cam nak mutah time tuh gak . haha . masin giler . biase laa , air laut . haha .

pastu , dengan bodonye , aku men lari2 kat tepi laut tuh . skali jatuh tersungkur . adush ! saket doe . tak bole bangun . terseliuh . naseb bek sepupu aku de kat situ . dye tlong bangun kan . sampai skunk kaki aku saket lagi . haha . da puas men kat pantai , kitorang sume nek bilik hotel mandi bersih2 . then dalam kul 12 checkout hotel .



pastu sume kumpul depan hotel dan terus gerak balek muar & kuala lumpur .
berakhir laa holiday aku .


*minggu depan da nek skola .
adush !

Wednesday, December 23, 2009

maaf bole di terima di tolak .

maaf bole di terima dan di tolak . sape yang kenal aku taw ape keputusan aku kalo ade orang saketkan aty aku . aku tenga fikir masak2 nie . hurmmm , nak maafkan kea ?

kaw mengingatkan aku kat sorang kawan aku dulu , sampai skunk aku ta maafkan dye lagi . sebab dye da buat something yang aku tak bole maafkan .

memandangkan kaw tak buat kes berat , aku maafkan jea laa . oke ? puas aty ?

da settle .

susa la pompuan nie .

hello mrs. stalker . sehat ? haha . kaw ngan dye camne ? oke ? ke putus ? haha . saket aty ngan ape yang aku cakap . so ? aku tak kesah .

huh ? kaw tak batak kat pakwe kaw ? abes yang kaw tules " i'll never let u go b , NEVER ! " & " i need u b , plzzzz , begging u , please .. " tu ape hah ? cakap jea lebey . haha .

kaw nak bagi pakwe kaw kat aku ? OMG ! murahnye haty kaw . untung dye dapat kaw kan ( senyum sinis ) . haha .

anyway , take care of ur BABY BOY oke . haha .

Tuesday, December 22, 2009

aku perampas ?

aku perampas kea ? kalo YE jerit kuat2 ! haha . wei , for ur INFORMATION aku da pakwe laa . dan aku sayang kat pakwe aku sangat2 . aku tak batak ngan pakwe kaw . aku ngan dye KAWAN BAIK jea . kalo kaw CEROBOH comment dye kat myspace dan terbace segala yang aku borak ngan dye , sume tuh gurauan antare aku ngan dye laa . pastu , aku pelik , camne kaw bole dapat blog aku ? kaw tak follow pun . ish3 . muyskil2 , aku engatkan lagi skali ye , AKU TAK BATAK KAT PAKWE KAW LAA !

pandai2 la kaw settle masalah kaw ngan dye oke !

Monday, December 21, 2009

cuty skola lagi .

sekolah tunggu kedatangan aku . haha . tak lame lagi skola mau open . hostel pun open jugak . aku nak masuk f6 balek . kalo ley nak ngan dak2 dorm yang dulu . hee , rindu korunk .

dok umah lame2 ley wat aku jadi gile doe . ary2 jadi kuli tak bergaji . haha . dok kat hostel tade laa jadi kuli . jadi tahanan jea . bole trime lagi . tapey kalo dak ostel cam p**** , tak engin aku dok ostel . haha .

rindu kat pakwe aku , zakwan . lame tak contact doe . mane dye pegi ntah . Din , kawan dye jea yang contact aku . ape daa ?

oh ye ,
taun depan aku nak amek SPM . oh no ! da sedia kea ? maybe ?

Saturday, December 19, 2009

kenape aku rase saket ?

kenape aku rase saket kat haty nie . haty aku saket bile dye declare kapel ngan budak pompuan tuh . sampai ta sanggup nak bercakap ngan dye lagi . aku taw kte cume kawan baek jea , tapy kenape aku terpakse rase sume nie . mungkin nie akibat sebab terlalu sayang sangat kat kaw . maaf , kalo aku terlalu sayang kat kaw . hope kaw hepy ngan pilihan kaw .


luahan haty pedih kudy .

Thursday, December 17, 2009

cerita hari nie .

peh ! setelah sekian lame lappy aku rosak , now da oke , dapat gak aku on9 . da lame tak update blog . rindu . cuty skola aku sangat bosan giler doe . nak keje , tapey aku sengal . takot nak tanye orang kedai topup tuhh . haha .

ary nie aku kua ngan akak & pakwe dye , amal . macam2 jadi ary nie . memule kua g wetex , tetibe aku nampak sorang minah nie , sluar jean dye macam nak londeh jea . nak kate hip hop tak jugak , pakai tudung . aku ketawe gile2 . nseb bek dak tuh tak nampak aku ktawekan dye . hahaha . mase kat dalam wetex tuh g tempat coklat , akak swoh aku pilih coklat . so , aku pilih laa coklat fav aku , TOBLERONE . yeahh . amal blanje ary nie . dorunk kate nak tutup mulut aku . eleh , tah pape tah . pastu gi tanjung tengok monyet . engat nak suap monyet tu coklat toblerone aku . haha . tak jadi , bek aku kenyangkan perut aku dari monyet tuh .

lepas tengok monyet , aku g tepi laut (kot) . engat ade air , kering . haha . so , aku jalan2 laa tepi batu2 . tengok ikan belacak (baba kate laa) yang ade tangan takde kaki . dua alam . ade gak anak2 ketam . comell . akak ngan amal kat tempat laen (tak buat maksiat eh ) . aku tengok2 laa ckit . dorunk duduk jaoh2 . bagos siot . tabikk la .

tetibe mama mesej , "da pukul bape nie . tak reti nak balek kea ?" . baru kul 5 laa mama . tapey kotorang balek gakk . sayang mama kan . sampai umah kene perli2 ckit jea . tade hal . bole trime lagi . nak dekat kul 5.45 petang , aku da tercongok depan tv, nak tengok bola , MALAYSIA vs VIETNAM . takk bole terlepas woo .

tak sia2 aku tengok bola ary nie , MALAYSIA menang ! 1-0 . yeah . hebat2 .
oke laa . tuh jea utk ary nie .
daaa ,


p/s ; aja , aku suke bace blog kaw . teruskan usaha .

Wednesday, December 02, 2009

kakak tinggal .

:((
wei , seday doe . kakak tinggal aku kat KFC . dye g date ngan pakwe dye .
urghh . sampai aty . nak ikot dye tapey dye mara .

sblom g kfc , aku gi shopping ngan dye . dapat baju baru . yeah . corak baju tuh comel giler laa .
tapey tak dapat beli gurdigan . mahal kot . kakak kate kat JB lagi murah . soo , dye cakap t dye beli kan kat sane . yeah2 .

nenek kaw hensem laa .

hyep . sangat tak taw nak buat ape . asyik online jea . takk kua cuty skola nie . takde mamber laa . dorunk sume dok jaoh dehh . kalo kat KL ramai gak member . ajak kua jea , confirm turun . kat cnie , ade jea alasan dorunk . WTF .