Sunday, December 27, 2009

abang sas tunang & holiday .

26 disember 2009 abang sas tunang ngan kak nana (aku ta kenal pun , haha ) . congrats yee . agak lawa laa gak kak nana tuh . dye dok kat jb , kat Taman Universiti . oleh sebab dok lame sangat dalam kate , bontot aku pun kebas laa . akhirnye sampai laa umah tunang dye . d alaa tenga ujan , adush . tapey alhamdulillah , sume berjalan lancar .

lepas majlis tunang tuh , kitorang wat last minute plan , g holiday kat desaru . wee , da lame tak jumpe pantai doe . mama kol ibu hawa swoh tempah chalet hari tuh gak , then terus gerak gi sane . on the way nak gi sane , tetibe tayar kate pakcek aku pancit lakk . da terpakse brenti jap . naseb bek de mekanik , uncle ijam , pakcek aku gak . dah settle sume , teruskan perjalanan . sampai kat desaru dalam pukul bape ntah aku ta engat . tapey da gelap laa .

mase sampai sane , family ibu hawa tenga wat BBQ . aku join skali , sebab mama swoh . tolong angkat ikan bakar . panas oo . da siap BBQ , melantak laa , pe lagi . haha . lepas BBQ aku lepak kat beranda chalet tuh sambil usha adek ipar abang tengku (menantu ibu hawa ) , angin laut sejuk tuu . best . da lame lepak , aku masok bilik tido .

esok paginya , mama da kejot kul 8 . ngantok doe . dengan ta cuci mukenya , terus gi pantai . excited doe . snap2 gamba , men pasir , men ombak . da puas , balek chalet , breakfast . lepas breakfast , mak ngah mesej mama , swoh budak2 siap nak gi swimming pool kat hotel desaru pulai (kot laa , ta engat ) .

sampai jea kat hotel tuh , aku gi tuka baju then terjun . best gile doe . lame ta berenang . sepupu2 aku pun ade skali , bertambah seronok laa . tetibe amirul (sepupu) ajak gi pantai . aku set aje . haha . men ombak , sampai air masin masok mulut , rase cam nak mutah time tuh gak . haha . masin giler . biase laa , air laut . haha .

pastu , dengan bodonye , aku men lari2 kat tepi laut tuh . skali jatuh tersungkur . adush ! saket doe . tak bole bangun . terseliuh . naseb bek sepupu aku de kat situ . dye tlong bangun kan . sampai skunk kaki aku saket lagi . haha . da puas men kat pantai , kitorang sume nek bilik hotel mandi bersih2 . then dalam kul 12 checkout hotel .



pastu sume kumpul depan hotel dan terus gerak balek muar & kuala lumpur .
berakhir laa holiday aku .


*minggu depan da nek skola .
adush !

No comments:

Post a Comment