Friday, December 31, 2010

entri lebih kurang ,

i just love my new job :) walaupun kerja pagi huru hara gila , pelanggan ramai . fuhh , tak menang tangan aku . tapi kerja pagi tak sepenat kerja malam .

budak sekerja - P.E , Kak Eim , Nizam , Nas , Lokman(dia sombong sikit) ahaa , Kur Yang , Faiz , Ali(dia pandai masak , chef kat cafe . umur baru 17) .

Thursday, December 30, 2010

hari pertama bekerja .

fuhh , sumpah penat gila . ahaa , tapi tak nyesal pun aku kerja situ . aku masuk shift petang , sampai je Mister Coffee , belum masuk cafe lagi , lengan luka , tercarik dekat pokok bunga kertas (dah 2 kali kena , tak reti jaga diri betul) . berlaku sedikit pendarahan , ahaa. biar je la . masuk cafe cari manager , Miss Sia . dia terangkan segala bagai yang aku kena buat and i'm a fast learner , hee . boleh la ikut apa yang dia ajar . budak sekerja , ramai lelaki kott dan aku tak suka lelaki~ i'm fear of boys . perempuan yang kerja aku rasa ada la 4 orang je kot . nanti aku check , ahaa .

emm , masa amik order pelanggan kena usik je , ala maklumlah pekerja baru kan :) aku kerja sebagai 'service crew' , ala macam waiter tuh . kena berdiri sepanjang masa , kena alert sepanjang masa , takut ada pelanggan yang suruh kira order/baru sampai cafe . pelanggan pertama aku , 3 orang lelaki cina , diorang ah yang usik , tanya macam macam kat aku . mentang mentang aku budak baru . ahaa , pastu aku clumsy gila , cuak la katakan . terlanggar kerusi , lupa order la , menu jatuh . adush !

lagi , nyesal aku tak makan sebelum pergi kerja . pehh , perut sakit gila tahan lapar . sengal aku nih . pukul 9 lebih start rasa lapar sampai la aku habis kerja pukul 1 pagi . fuhh , nasib baik tak pengsan , ahahaha .

sampai rumah , cuci muka , gosok gigi pastu terus tidur . tapi tak boleh tidur sebab family aku kejut , sambut birthday . yee , hari pertama kerja ialah hari jadi aku . segala penat dari petang sampai malam tuh hadiah hari jadi aku . hee ,

terima kasih kawan aku yang dah wish birthday aku :)

Tuesday, December 28, 2010

don't

kau jangan buat aku berhenti mencuba . tapi kalau dah memang takdir macam nih . takpe :'(

Monday, December 27, 2010

TERIMA KASIH LA

TERIMA KASIH LA SEMUA DAK LELAKI SMTMT !
SUMPAH , SEKARANG NIH , DETIK NIH JUGAK AKU MEMANG NAK LUPAKAN SEMUA PASAL SMTMT !

FUCK !

teringat balik :)

masa balik dari port dickson , lalu highway . aku tengok jalanraya , teringat cikgu Fauziah & subjek kejuruteraan awam . pastu , kebetulan banyak pula orang tengah buat jalanraya . aku teringat turapan tegar , turapan lentur , lapisan haus , lapisan pengikat , bahan kedap sambungan , papak kokrit , bar pengikat & segala bagai macam lagi . (budak awam faham la) . semua teori pasal awam berlegar-legar dalam otak aku . ahaa , rindu siot .

ouh ya , holiday kat port dickson . boleh la , aku tak mandi kat laut sebab air kotor & nanti jadi gelap , ahaa . mandi kat swimming pool je jadilah :) .

Saturday, December 25, 2010

Cik Faten Alia

i miss u more cik FATEN ALIA ! wei , aku dah dapat kerja kat cafe , Mister Coffee . urhh , jadi waitress , ahaahahh . bajet jeh . urmm , aku rasa arip keje dekat secret recipe . dia bagi tau aku .



*aku still follow blog kau la , sama macam aja . just write anyhting about ur latest story . aku pun nak tau perkembangan hidup kau :)
ilysdfsm !

Friday, December 24, 2010

Yuna - Penakut

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

*
Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Ulang *

Kau bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

Thursday, December 23, 2010

Nicki Micaj ft Will.i.am - Check It Out

Oh ooh (x4)

Stepped up in the party like my name was that bitchh
All these haters mad because I’m so established
They know I’m a beast, yeah I’m a fucking savage
Haters you can kill yourself
In my space shuttle and I’m not coming down
I’m a stereo and she’s just so monotone
Sometimes it’s just me and all my bottles all alone
I ain’t coming back this time.

I can’t believe it,
It’s so amazing
This club is heating,
this party’s blazing
I can’t believe it,
this beat is banging
I can’t believe it,
I can’t believe it.

(Hey) Check It Out (x10)
(Yeah yeah, I’m feeling it now-ow)
Check It Out (x3)

Step up in the party like my name was Mr. T
All these hating naggers ain’t got nothing on me
Honestly I gotta stay as fly as I can be
If you lick and roll it you get super OG
Mine is always ? cause I'm fly, fly, fly
Dummies they can’t touch me cause I'm floating sky high
I stay nigga-rific you don’t need to ask why
You can try and see with your eyes

(Hey) Check It Out (x10)
(Yeah yeah, I’m feeling it now-ow)
Check It Out (x3)
Check this motherfucker OUT!
It got me in the club, in the club, just rocking like this…

The dun dun
The sun done
Yep, the sun done
Came up, but we still up in dungeon
The DunDunYep, in LondonCompetition, why yes I would love some
How the fuck they get mad cause they run done
Mad cause I’m getting money in abundance
Man I can’t even count all of these hundreds
Duffle bag every time I go to SunTrust
I leave the rest just to collect interest
I mean interest
Fuck my nemesis
Exclamation… just for emphasis
And I don’t sympathize, cause you a simple bitch
I just pop up on these hoes on some pimple shit
And put the iron to your face you old wrinkled BITCH!

We just had to kill it
We on the radio hotter than a skillet
We in the club making party people holla
Money in the bank we be getting top dollar
I’m a big baller,You a little smaller
Step up to my level, you need to grow a little taller
I’m shot caller
Get up off my collar
You a Chihuahua
I’m a Rottweiler

I can’t believe it,
it’s so amazing
I can’t believe it,
this beat is banging
I can’t believe it,
it’s so amazing
I can’t believe it,
I can’t believe i-it.

(Hey) Check It Out (x10)
Check It Out (x3)


this song awesome ! ahaahha :D

SHUUUHH !

TITLE TAKDE KENA MENGENA , ahaha .
sape yang physco sekarang , orang yang tau banyak hal aku tuh la physco . ahaa ,
alamak , lupa lah , tanak layan dah . ahhehe .
:)

cara aku

buka mata besar-besar pastu pejam , buka balik dalam masa 10 saat . ye , aku buat macam tuh untuk lupakan semua benda pahit yang jadi . kadang-kadang jadi , kadang-kadang tak .

-ady-

Tuesday, December 21, 2010

thanks .

waaa , ramai rupanya stalk aku . TOP tuh . ahahahaahahah ! THANKS BITCH !
byee , pindah la jauh jauh .

Thursday, December 09, 2010

8 dis

8 disember 2010 ; outing bersama mecky , faten , nadiah , fikri , pusing pusing tempat sama kat MM , main game kat MM , lapar , makan kat foodcourt MM , lepas makan jalan ke JJ , beli hadiah anniversary faten syafiq . main game kat JJ sampai duit habis . ahaa , balik 6 petang . sampai dorm , pakai tuala , pergi toilet mandi sebab badan melekit . fuhhh , dah segar . malam tengok jangan pandang belakang congkak 2 dekat laptop eza . aku tengok separuh je , ngantuk . naik katil , tarik selimut , berangan sikit , pastu zzZZZZ !

ahaa , hari yang menyeronokkan.
:)

*sorry ah , aku dah takde feeling kat kau .

Saturday, December 04, 2010

SPM

terget SPM berdasarkan soalan yang aku dah jawab ;

BM B+
BI B+
MM B
SJ B+
AG C+
PHY C
ADDMATH E


susah ah macam nih .
harap sangat dapat lebih dari yang aku target .
('__')

Friday, December 03, 2010

hafiz .

terserempak dengan ex , tapi aku buat tak kenal je . shit , i miss him . nyesal tak tegur dia tadi . aku nih EGO je lebih .

hafiz , kau tak berubah kan . aku tau kau pun nampak aku , kau buat tak nampak kan . kita sama sama ego kan . taknak tegur satu sama lain . lepas nih ntah dapat jumpa lagi ke tak . aku dah laa tak tau kau sekarang kat mana . nak contact , kawan kau semua tak boleh harap .


*aku cinta pertama kau kan :)