Thursday, December 30, 2010

hari pertama bekerja .

fuhh , sumpah penat gila . ahaa , tapi tak nyesal pun aku kerja situ . aku masuk shift petang , sampai je Mister Coffee , belum masuk cafe lagi , lengan luka , tercarik dekat pokok bunga kertas (dah 2 kali kena , tak reti jaga diri betul) . berlaku sedikit pendarahan , ahaa. biar je la . masuk cafe cari manager , Miss Sia . dia terangkan segala bagai yang aku kena buat and i'm a fast learner , hee . boleh la ikut apa yang dia ajar . budak sekerja , ramai lelaki kott dan aku tak suka lelaki~ i'm fear of boys . perempuan yang kerja aku rasa ada la 4 orang je kot . nanti aku check , ahaa .

emm , masa amik order pelanggan kena usik je , ala maklumlah pekerja baru kan :) aku kerja sebagai 'service crew' , ala macam waiter tuh . kena berdiri sepanjang masa , kena alert sepanjang masa , takut ada pelanggan yang suruh kira order/baru sampai cafe . pelanggan pertama aku , 3 orang lelaki cina , diorang ah yang usik , tanya macam macam kat aku . mentang mentang aku budak baru . ahaa , pastu aku clumsy gila , cuak la katakan . terlanggar kerusi , lupa order la , menu jatuh . adush !

lagi , nyesal aku tak makan sebelum pergi kerja . pehh , perut sakit gila tahan lapar . sengal aku nih . pukul 9 lebih start rasa lapar sampai la aku habis kerja pukul 1 pagi . fuhh , nasib baik tak pengsan , ahahaha .

sampai rumah , cuci muka , gosok gigi pastu terus tidur . tapi tak boleh tidur sebab family aku kejut , sambut birthday . yee , hari pertama kerja ialah hari jadi aku . segala penat dari petang sampai malam tuh hadiah hari jadi aku . hee ,

terima kasih kawan aku yang dah wish birthday aku :)

No comments:

Post a Comment