Tuesday, January 25, 2011

ingatkan dah takde dah .

OMG ! aku ada stalker lagi dalam diam rupanya . huh , ingatkan dah berhenti dah . adoiyai , bila nak berhenti jadi stalker & jadi follower yang sebenar nih ?

aku dah jadi follower kau & at least aku tak stalk kau sebab kalau kau update blog , entri baru kau akan automatik keluar kat dashboard & aku baca .

okay , stop being a stalker :)

Monday, January 24, 2011

aku nak berubah

orang kata manusia boleh berubah dalam sekelip mata . tapi kalau aku nak berubah , orang akan percaya tak aku betul-betul nak berubah ?

perkara yang aku cuba untuk tukar/berubah :
1. aku nak pakai tudung
2. tak nak mencarut lagi (Ali dah kasi warning)

urmm , aku akan cuba nak realisasikan 2 perubahan nih dulu , okay .


* sape yang tak suka aku nak berubah suka hati korang la eh .

Happy Birthday , Nas

hari nih birthday Nas , tapi aku tak tau . lepas dia balik kerja tadi baru aku dapat tau , siot je dak kerja tak bagi tau . diorang plan nak celebrate malam nih , tapi aku tak dapat join . sedih kott , nas comel :)hee ,

SELAMAT HARI DI-BERANAKKAN YANG KE 17 NAS !

Friday, January 21, 2011

aku baru nampak

ye , baru sekarang aku nampak tak semua orang hidup selesa & sempurna . tadi , lepas waktu kerja aku , aku perhati je semua budak cafe tuh . diorang sebenarnya ada banyak masalah dalam hidup diorang .

Emm , aku baru nampak diri sebenar Nizam . walaupun dia nakal , tapi dia abang yang baik & bertanggungjawab. sayang & pandai jaga adik dia , Nas . dia hormat ayah dia & pandai berdikari :)

Nas lak muda lagi , baru 17 tahun . tapi sayang , dah tak sekolah . Nas pun macam Nizam , walaupun nakal tapi pandai berdikari .

Ali sebenarnya banyak masalah gak , tapi dia simpan . baru tadi aku dapat tau masalah dia . ego tinggi , tanak nangis . konon konon lelaki tak boleh nangis , apa lah kau . tak payah nak simpan simpan . lepas je .

ouh ya , pagi pagi tadi dah short Rm 44 , aku kesian kat P.E sebab nanti dia kena marah dengan Gin Yi . aku tengok muka dia macam nak nangis , aku pun rasa sedih & rasa bersalah sebab tak tolong kejar customer yang salah ambil duit baki . tup tup , dah hilang .


nih baru sikit aku nampak , banyak lagi aku tak nampak sebenarnya kan . perjalanan masih jauh & cabaran akan bertambah . aku bersyukur dengan hidup yang aku jalani sekarang nih . kalau aku boleh tolong diorang semua , dah lama aku tolong . tapi aku tak boleh .

Tuesday, January 18, 2011

Ali

aku memang tak reti jaga perasaan orang la . aku tolak Ali , aku patahkan 1/4 hati dia . aku dah cakap awal awal kan . huhh ,

tapi , Ali masih ada 3/4 hati dia lagi . kita dah janji kawan baik kan :)

aku sayang kau sebagai sahabat , okay .

Sunday, January 16, 2011

hampir sahaja

jam 3.31 pagi , aku hampir terpaksa tidur di luar rumah :)
tidur dengan nyamuk nyamuk yang suka akan darah aku .
nasib baik jumpa kunci rumah dalam kereta .
Ali sahaja tahu kenapa .
ahahaha , kau gelakkan aku kan . takpe ~



*jumpa kau kat cafe :)

Friday, January 14, 2011

mereka

nizam & nas - dua beradik yang suka menganjeng tapi pada masa yang sama baik .

P.E - umur baru 19 tapi dah bertunang .
Faiz - dia tinggi (aku kena dongak kalau nak bercakap dengan dia) , mulut sama boleh tahan macam dua beradik tuh , suka merungut & membebel , kadang kadang mood okay , kadang kadang tak .

Luqman - dia sebenarnya tak lah sombong sangat , okay je . tapi selalu tanak tolong aku kalau aku mintak tolong , ahaa . ouh ya , satu sekolah dengan ZUREEN JULIANA dekat Dato' Seri Amar .

Farhan - dia kawan TAUFIK KASSIM . satu sekolah dengan taufik kat SMV BATU PAHAT , what a small world :)

Ali - dia , emm . aku tak tau nak cakap camne . ramai perempuan kat Muar nih , tapi nape dia pilih aku . kenapa ? aku belum sedia nak ada apa apa hubungan serius dengan mana mana lelaki . aku memang tak boleh . aku tak boleh terima kehadiran seorang bernama lelaki dalam hidup aku . aku sendiri tak tau kenapa .



mungkin aku sendiri tak faham apa tuh maksud cinta kot .

Saturday, January 08, 2011

perkara tuh jadi lagi

it's happen again . kenapa orang selalu fikir aku cuba nak rosakkan hubungan diorang pakwe makwe . adoi , makwe kau pun aku tak kenal ah . takde niat langsung aku doe . aku nangis dalam toilet sebab hal nih :'( .

stupido ! kalau aku tau benda nih nak jadi aku takkan kawan dengan kau la .

Sunday, January 02, 2011

bodo je .

laa , rupanya dia pun stalk aku . ahahahahahah !