Monday, February 28, 2011

bermula dari satu missed call sahaja

1 missed call - 28/02/2011 10:32 pm
Aqmar Haziq

mula-mula aku malas nak layan , ignore je la . tapi oleh sebab saje nak bikin dia 'panas' , aku hantar mesej kat dia yang berbunyi seperti ,

"tak pyah nk mskol2 aku dh . aku dh bhgia dgn hidup aku skang nih . okay ,"

dia reply ,

"Haish? Ingt aku nk usha kau ape PERASAN? ptut sume mcm bnci kau. haha"

aku reply balik ,

"Der , aku TAK PERASAN le . aku pulak kesah org benci aku , huh . buang mse je fikir psal org yg benci aku . hidup aku , aku yg tentukan"

dia reply lagi ,

"So what? Apsal kau kena ckap psal hdup kau dkat aku? ape kena mengenanye! pulak aku kisah. tak HIRAU sikit pun lah."

untuk menambah kepanasan hati dia , aku reply ,

"Tk hirau dh la . Boooo !"

oleh sebab dia dah panas tahap gaban(kot) , ini mesej terakhir dia & tak reply lagi dah .

"Pegi mamp "

oh , aku tertanya-tanya keadaan dia macam mana selepas aku bikin hati dia panas , hurmm ?


* urr ,

inspektor faiz (hahah)

pengakuan dari dia yang mengatakan dia dalam proses putus dengan awek dia . hurmm , dia macam sengaja cakap kuat-kuat dengan P.E nak bagi aku dengar . sorry la , aku tak kacau pakwe orang la . lagipun , dia dah nak jadi polis dah . baguslah macam tuh , ada cita-cita nak berjaya , takkan nak kerja kat M.C.S je kan .

aku doakan cita-cita dia tercapai . Amin :)

Sunday, February 27, 2011

berenang dengan adik

balik kerja , penat & lapar . masuk dapur cari makanan , bila aku buka kabinet nampak maggi . huh , maggi pun maggi la , janji makanan & kenyang . lepas makan , aku ternampak kolam kecik (ala , swimming pool budak-budak yang tiup angin & isi air tuh), aku cakap dengan mama dah lama adik-adik tak mandi kolam tuh . so , mama kasi la diorang berenang-renang kat dalam kolam tuh . weee ,

yang paling tak boleh blah , aku pun join sekali . ahahahaha :D dah la kolam tuh kecik , aku pulak kecik sangat . huhu , penat aku melayan karenah adik-adik aku (fikri & farees). aku sejuk , tak tahan lama-lama ingat nak masuk rumah , tapi adik-adik taknak la pulak . adoiyai ~

hehe ,

Saturday, February 26, 2011

PMs-ing or ?

aku tak tau aku cuma mengalami masa PMS-ing atau aku cepat terasa . kebelakangan nih aku banyak menangis . entah la . masalah keluarga , masalah tempat kerja . pernah sampai satu tahap aku rasa macam taknak balik rumah mengenang masalah keluarga , taknak pergi kerja & berhenti je sebab penat nak tengok muka budak tempat kerja & perangai BOS yang kena ikut mood dia je .


tapi bila difikir balik , tuh keluarga aku . setiap masalah mesti ada jalan penyelesaiannya kan . pasal kerja lak , bila dikenang semua detik seronok & gila-gila aku dengan budak tempat kerja , sayang aku nak lepaskan & lupakan macam tuh je. aku sayang kenangan tuh . malam-malam masuk air , layan je kepala diorang . hurmm ,

banyak lagi aku kena fikir . huh ,

Wednesday, February 23, 2011

budak comel nih .

lately nih dia selalu telefon aku , bila tengah malam , masa aku nak tidur . dia tanya macam-macam , dia cerita apa yang dia buat hari nih & wish gud night & take care .

buat aku tertanya-tanya je . tapi aku tak pernah fikir yang bukan-bukan . malas nak fikir , aku dengan dia kawan je .


* lepas baca jangan lupa kasi sayang aku makan ye :)

Tuesday, February 22, 2011

Akhirnya

huh , baru siap edit-edit blog . tapi aku tengok macam takde perbezaan pun . ahahaha :) Amir Shafeeq , sibuk je nak baca . hahahaha . sayang kau la gila . BFF sayang

Saturday, February 19, 2011

not in the mood .

hari nih satu hari kerja takde mood , huu . gara-gara customer yang banyak complain . huh , esok kerja petang lak . adoi , balik tengah pagi laa nanti .

Thursday, February 17, 2011

Bye bye Kakak


Nur Adilah Binti Rohadi , the only sister that i have . dia dah terbang pergi University of Auckland , New Zealand untuk sambung belajar . Flight dia hari Rabu lepas 16 Februari 2011 . so , kitorang sekeluarga ramai ramai hantar dia ke KLIA , for the last meeting and say Goodbye .

kawan kawan dia ramai gak yang datang . ouh ya , Amal(boyfriend) pun datang , sanggup datang dari Johor ke KL . sayang betul dia kat kakak . takpe Amal , 2 tahun je . huhu ,

Lepas dah hantar semua tuh , dah check-in semua , sesi babai membabai lak . memula aku takde rasa pape pun . tapi lepas kakak dah naik bas (aku tak dapat tengok dia naik bas , sebab kena amik atok yang sesat tak jumpa kitorang kat KLIA), aku rasa macam ada kurang sesuatu . ouh ya , kakak dah takde , lepas nih aku dah takde kawan baju raya sama dah . pakai baju raya sorang-sorang , sebab selalu tiap-tiap tahun baju raya aku dengan kakak mesti sama . kakak kata , takpe Facebook ada .


dalam kereta , aku menangis gila-gila . walaupun aku tak rapat sangat dengan kakak , tapi sedih bila dia takde . tak tau la kenapa .

Okay la , take care kakak , ilysdfsm ! good luck kat New Zealand .

Sunday, February 13, 2011

2 hari sakit kat tempat kerja

aku dah mula sakit sejak semalam . urghh , tapi kena datang kerja gak . aku bangun tido hari nih kul 12 tengahari , gila ah . memang betul betul penat . huhu .

pehh , memang tak semangat langsung kerja tadi . Faiz , kak Eim faham aku tak sihat . petang aku tak buat kerja belakang (cuci toilet).

Nas tolong belikan ubat selsema tadi . thanks der . Nizam & P.E tak kasi aku buat kerja banyak sangat .

*terima kasih sesangat ah kat korang ye , take care tau bila aku takde 3 hari nanti .
ilysdfsm <3 !

Sunday, February 06, 2011

aku loading ,

urr , dia tengah kutuk aku ek ? haha , sumpah aku tengah loading sekarang nih .

Wednesday, February 02, 2011

tersangkut .

banyak benda jadi sepanjang aku tak update blog nih . tapi aku tak tahu macam mana nak tulis .

nanti la :)