Thursday, March 24, 2011

aku dapat 5A (damn , macam tipu)

sehari sebelum amik result aku menangis gila babi sampai mata bengkak semua ,
adalah halnya (yang terdekat tau) .
esok paginya , bangun pukul 7 , siap-siap nak pergi Melaka nak amik result lah .
bas pukul 8.30 pagi .

sampai melaka , pergi breakfast dulu (lapar kott) .
ingat nak cari KFC Aso (dah janji) , tapi KFC tak buka lagi lak , adoiyai .
last-last aku beli coklat jeh , heheh .
lepas breakfast tunggu Aja , Faten , Durian sampai Melaka Sentral .
bila diorang semua dah sampai , masing-masing decide nak naik apa pegi sekolah .
kebetulan kat Mc aku jumpa Kamarul , dia ajak naik Shafik (sorry , button sebelah kiri w tak boleh tekan , tuh yang ganti dengan k) Muslim .

sampai je sekolah , excited tuh takde pun . hahah ,
aku tak jumpa semua orang pun .
jalan , lepak dengan aja , faten & aso sementara tunggu result .
dalam pukul12 baru result keluar , jadi semua pegi dewan .
sampai je dewan , Cikgu Juslan umumkan pelajar terbaik aliran nih , aliran tuh .

teman Faten bayar hutang buku teks , pastu baru gi amik result .
masa tengah tunggu cikgu masukkan result dalam fail , aku cuba-cuba nak borak dengan Anis ,
pehh , gila sombong nak mampus dia .
dia dah macam tuh aku malas nak cakap dengan budak kelas lagi .
tetiba , fikri datang kat aku kata ,
"eh , ady kau dapat 5A kan?"
aku TERKEJUT ,
"huh , siyes doe ?"
sumpah masa tuh aku tak percaya langsung .
pastu kamarul & eza pulak datang kat aku ,
"ady , tahniah kau dapat 5A"
aku lagi tak percaya , last-last aku pergi sendiri kat Puan Ho , amik result .
sekali betul aku dapat 5A ,
damn , macam tak percaya jeh . selama nih aku belajar pun main-main , tak study .

aku tau budak kelas mesti tak percaya aku dapat 5A sebab diorang selalu pandang rendah kat aku & buli aku .
Yang paling buat aku happy , aku dengan perempuan tuh sama dapat 5A .
hey , kau tak boleh nak pandang rendah dekat aku dah , okay .
walaupun result kau okay sikit dari aku .

Zureen Juliana , aku dengar kau dapat 1A .
tuh la kau , aku bukan nak cakap apa , aku rasa kau dapat macam tuh sebab kau busuk hati dengan semua orang kan .
aku cakap macam nih , aku sedar aku pun bukannya pandai sangat & nak kutuk-kutuk orang lak .

oaky la , macam banyak sangat pulak aku tulis .
papehal pun congratulations ;
Siti Hajar Airdzaman (aja : 9A 1B+)
Syafik PKM ( 5A)
Faten Alia (2A , i'm still proud of you sayang)
and also , MYSELF la .
:)




1 comment: