Tuesday, January 24, 2012

Blogwalking ~

Aku suka baca blog Eyrn nih  , salah satu post dia nih betul-betul kena dengan aku . Nah , bukak nih .
She is one of my ex-schoolmate and ex-dormmate . (penah gaduh dulu , hee ~ zaman tak matang , biasa lah )

Lots Of  Love ,

Monday, January 16, 2012

Fakta Tentang Perempuan .

  1. Kalau pergi Mall mesti nak masuk kedai kasut , akssesori , butik baju , Guardian/Watson . Kalau tak shopping pun mesti pergi window shopping je .
  2. Selalu cakap terbalik sebab nak sorokkan perasaan sebenar (contoh ; perempuan tuh nak cakap sesuatu , tapi tiba-tiba ubah topik lain)
  3. Perempuan pantang nampak cermin ,mesti nak toleh ke arah cermin tuh walaupun kejap je . Tak kisah lah cermin kereta ke , cermin Mall ke .
  4. Suka bercerita tak kisah lah pasal benda simple ke hal peribadi ke kat kawan .
  5. Suka di puji .
  6. Pantang tengok benda comel , cantik (orang ke , haiwan ke) mesti geramm , rasa macam nak cubit-cubit jeee .
  7. Walau kasar macam mana pun seorang perempuan tuh, dia tetap ada hati seorang wanita . 
  8. Kalau tengah bergayut , tangan tuh mesti tak boleh diam , ada je benda nak pintal , nak conteng , nak pegang (sekali terconteng assignment , hambik kau , haha) 


Saturday, January 14, 2012

Outing With Yasmin Aris .

 Assalammualaikum Peeps ,
Okay , hari nih aku keluar seharian dengan Yasmin Aris  , keluar dari pukul 12 tengahari sampai 6.45 petang , ishh , lama betul . Pergi shopping kat Carrefore East Coast Mall je , beli barang keperluan sikit . Lepas tuh pergi makan kat Restoran Wak Sofian , kenyang sampai buncit perut , hahaha .

Okay2 , korang pun semua tahu kan , pelajar IPTA semua dapat baucher buku 1Malaysia kan , seorang dapat RM 200 . So , aku amik kesempatan nih untuk berbelanja 'free' pakai baucher tuh kat kedai POPULAR . huhu , tapi yang tak seronoknya , beli takde lah banyak mana pun , tapi bila nak bayar kat kaunter tuh yang parah sikit . Beratur dari pukul 4 petang sampai pukul 5.30 petang baru sampai kaunter , berkat kesabaran aku , ecehceh . haha . Kesian Yasmin kena tunggu sorang-sorang kat luar kedai tuh . Aku belanja dia Coolblog je , sebab rasa bersalah lak dia kena tunggu lama-lama .

Oh ye , hari nih aku jalan kaki berdua je dengan Yasmin , pastu asyik kena usik dengan budak-budak lelaki-yang-bengong-perasan-hensem-lagi . Kitorang buat bodo je , dah lah dengan beg shopping yang berat , fuhh .

Okay , aku update sampai sini dulu , lain kali aku update lagi . Sorry ah , sekarang memang jarang update blog sebab lappy tinggal kat rumah .

Lots Of Love ,

Monday, January 09, 2012

Buruk ke ?

Hello peeps ,
Okay , aku dah lama tak update blog sebab dah mula sambung belajar balik . Hari nih aku nak cakap pasal diri aku . Aku nak berubah kepada yang lebih baik , daripada dulu tapi ada orang yang masih tak sokong niat aku . Aku sedih sangat , bila aku mula nak bertudung , tapi orang yang paling aku sayang macam tak sokong niat aku . Kalau korang yang berada kat tempat aku , apa korang rasa ? Mesti sedih sangat kan . Buruk sangat ke muka aku kalau pakai tudung ?

Entah lah , bila aku cerita kat kawan pasal apa yang jadi masa aku keluar , diorang cakap , tak payah kawan dengan orang macam tuh , tapi masalahnya aku sayang dekat dia , banyak yang aku dah lalui dengan dia , ingat senang aku nak lupa macam tuh je =='

Aku harap satu hari nanti dia akan sokong niat aku . Aku tau dulu aku teruk .


Lots Of Love ,

Monday, January 02, 2012

New Fresh Year , New Fresh Life (:

Wish untuk tahun nih , 
  • Tahun nih akan jadi tahun yang lebih baik daripada tahun lepas .
  • Hubungan aku dengan Bby Syg aku pun jadi lebih baik , ilysm !
  • Hubungan dengan Family pun sama .
  • Dapat lagi ramai kawan dekat Poli .
  • Dan , wishlist yang kat bawah tuh dapat tercapai (:
  • Oh yaa , nak tambah lagi ramai follower , hee ~