Friday, March 30, 2012

Kedekut Ilmu ? Tak lah .

Assalamualaikum ,
Hey Peeps .

Aku tau blog nih dah bertahun tak berupdate , sebab aku malas , hahaha . Okay , sekarang nih dashboard aku dah bertukar wajah . Pelik ooo , jadi macam makin besar . Aku bukan nak cakap pasal dashboard pun sebenarnya . Ada benda lain .

Okay , sebenarnya aku nak cakap pasal belajar . Kawan aku ada cakap , "Kadang-kadang belajar nih kita kena Selfish" . Aku setuju sangat dengan pendapat dia . Sebab aku pernah terfikir macam tuh . Memang lah kita tak boleh kedekut ilmu , tapi kadang-kadang tuh terpaksa untuk kebaikkan kita . Contoh macam Assignment , Test , Kuiz . Kita dah penat-penat buat sampai tak tidur sebab buat assignment , lepas tuh , esoknya ada budak kelas nak pinjam , bukan pinjam nak fahamkan apa yang kita belajar pasal subjek tuh , tapi nak COPY bulat-bulat sebijik sebijik . Apa perasaan korang kalau jadi macam tuh kat korang sendiri ? Rasa macam buang masa kita sanggup tidur lambat buat assignment semua , pastu orang tiru macam tuh je =='

Lepas tuh , Test/Kuiz . Aku tak suka sebenarnya kalau orang tiru aku atau tanya-tanya aku masa tengah Test/Kuiz . Sebab aku sendiri takkan tiru orang kecuali , betul-betul desperate macam soalan tuh semua orang tak boleh jawab , tuh baru aku tanya orang . Kadang-kadang aku bengang bila aku tengok soalan tuh senang je , tapi ada jugak manusia yang tak boleh buat pastu tanya aku jawapan . Tapi aku kesian lah kan , aku bagi je lah . Lagi , kalau aku tengah jawab Test , aku memang fokus gila , aku tak suka orang kacau fokus aku . Sama je masa tengah belajar dalam kelas . Kalau aku tengah buat kerja , memang aku tak toleh kiri kanan , aku fokus kat kerja sendiri je . Tapi kadang-kadang , aku bukan fokus sangat dalam kelas sebab mengantuk . Ada jugak subjek yang aku tak faham lagi sampai sekarang , macam subjek Mechanics Of Structure , susah nak masuk kepala =='
Okay then , sampai sini je dulu .

*Maaf jika ada sesiapa yang terasa dengan apa yang aku post , sebab ia datang dari luahan hati sendiri :)

Lots Of Love , 


1 comment:

  1. jangan bersubahat.
    nanti naye je kene tangkap haha

    ReplyDelete