Wednesday, July 18, 2012

Miss Problemo .

Assalamualaikum .

Aku sebenarnya nak cari seorang kawan yang betul-betul faham aku , yang boleh jadi tempat aku luahkan semua masalah & rahsia aku . Tapi aku tak jumpa lagi . Wani ? Yee , wani memang kawan baik aku , tapi kitorang tak selalu jumpa , kalau bercakap pun dalam telefon , message . Lagipun kitorang masing-masing belajar , busy . Memang tak ada masa nak jumpa . Aku jealous dengan BFF yang selalu datang rumah , sleepover sama-sama , gossip-gossip atas katil , tepuk-tampar sama-sama . Sweetkan kalau ada BFF macam tuh :')

Jujur aku cakap , ramai yang tak suka aku sebenarnya , dari zaman aku sekolah lagi sampai lah aku masuk Politeknik . Yes , aku tahu silap aku kat mana , dan aku berusaha nak perbaiki silap tuh . Aku seorang yang sangat LOUD , kadang-kadang aku akan cakap straight to the point kalau aku tak suka sesuatu atau aku tak bersetuju dengan sesuatu pendapat . Aku tahu tuh kesilapan aku yang pertama .

Yang kedua , ekspresi muka aku . Aku nih dulu bukan jenis yang suka senyum . Tapi sekarang aku sedang belajar untuk banyak senyum kat orang . Aku pernah kena sekali orang cakap kat aku , ''Bila orang senyum kat kau , kau buat muka sial kau tuh '' Whoaaa , tamparan hebat . Aku pun taktahu muka sial aku macam mana , mungkin masa dia senyum kat aku , aku tak perasan ke hape ke kan . Lepas tuh orang cop aku sombong , okay ~ Tapi seriously , aku nih seorang yang suka berkawan dengan semua orang , aku tekan lagi sekali , SUKA BERKAWAN DENGAN SEMUA ORANG .

Yang ketiga , aku pun tak tahu . Nanti aku kaji selidik lagi , takpun aku buat satu borang soal selidik , pastu bagi-bagi kat orang , suruh diorang isi . Kan senang , aku boleh tahu silap aku kat mana , haha .

okay lah , sampai sini dulu .
GoodNight :)

1 comment:

  1. sabar ek dear.. i`allah..aku ade , untk ko wlpn xslalu..
    jgn dengar semua ape yg org cakap..ambil yang rse membangkitkan semangat kau je..
    aku tw ko KUAT..
    pe pun ko member aku smpai bile2 <3
    :D

    ReplyDelete