Tuesday, October 30, 2012

Random post :)

Assalamualaikum ,

Hari nih gua rasa macam nak membebel panjang . HAHA , you mad ? Get lost .

Pagi tadi gua terjaga dari tidur pukul 4 pagi , sebab semalam gua tertidur awal pukul 10 malam . Awal kan ? macam budak sekolah . HAHA . Penat sangat kot , hikhik . Sekarang gua ada kat Kuantan semula , yela cuti dah habis , balik Kuantan semula lah , haa . Gua sebenarnya sangat sangat sangat berat hati nak tinggalkan negeri Johor sebab gua tak puas bermanja dengan Ze Family , so saaaad :( And dengan keadaan adik baby demam , hmm , lagi sedih . Gua jaga dia , tuam badan dia dengan kain basah dengan harapan panas badan dia berkurang , tapi tak pun . Gua nangis tengok keadaan adik baby gua lemah je , muntah-muntah . Masa dia tidur gua tenung je dia , sampai meleleh air mata . Sebak sangat , he's just a baby okayy Harap-harap Baby Farees cepat baik demam . Kakak love you sayanggg . *i wish he can read this , haa .

Masa kat Muar , hari Isnin , tiket bas pukul 10 pagi , sama dengan Abang , cuma lain-lain bas je . Abang teman gua sampai bas dia sampai , dia naik bas dulu . Tinggal lah gua sorang-sorang , okay masa tuh serius dah nak nangis . HAHA . Bila bas gua dah sampai , Baba call tanya gua kat mana , gua cakap lah gua dah masuk dalam bas , cuma bas belum gerak . Actually , I thought Baba will never turn up that day , I almost cried also . Haha . Then he said he was at the bus station , looking for me . As fast as lighting , I said , "Baba kat mana , Farah nak turun bas nih" and he said "Baba kat seberang jalan" . I said "Lintas lah sekejap , Farah nak jumpa" . Awwwww , gua terharu sangat , Baba tak pernah tak hantar gua balik , even sampai bus station je . Baba selalu teman sampai muka gua hilang dari pandangan . Dah jumpa Baba , gua salam Baba , cium pipi , dalam hati gua , gua monolog sorang-sorang kata , I'm gonna miss you soo much Baba , ILOVEYOU , TAKE CARE . That day , after the goodbye , I cried on the bus until i fell asleep. I miss my family soooo muchh . Only Allah know how much I miss them :")

And , my final examination for this sem is just around the corner and I'm still not fully prepare , yeahhhh ! Bagus betul gua nih , ada ciri-ciri pelajar Anugerah Ketua Jabatan ( Kalau universiti diorang guna Dekan , kat poli AKJ ) . Gua cuma cuak kat subjek Quantity Measurement . Ahhh , dari awal sem sampai nak dekat akhir sem , gua memang kusut dengan subjek tuh je , satu benda pun gua tak faham . Tak masuk kepala langsung apa yang pensyarah gua ajar . Harap-harap everything will turn out well at the end of semester . Fuuu , Ameeen , InshaAllah :)

Currently I'm stalking Vivy Yusof's blog . Hee , she is soooo adorable , and her husband too . They are newlywed , soo sweet :3

Sampai sini dulu kot , takut ada yang muntah darah baca sebab panjang sangat . HAHA . I'm soo cute kannn *tetiba , haha .

HOT SENTAP

Dasar HOT SENTAP .
Text aku dah taknak reply . Aku call taknak angkat .
Kfine .

Kau boleh pergi mati , aku dah malas nak amik kisah .

Sunday, October 28, 2012

Raya Haji

Assalamualaikum ,

Jumaat lepas jatuhnya Hari Raya Haji . Macam biasa , tiap tahun balik kampung , rumah atok sebelah Baba . I don't know I'm suppose to be happy or sad during the Raya Haji . I'm not in a very good mood because I'm soo tired . Urghhh .

Gua takde cerita best untuk di kongsi sempena raya haji nih , sebab memang takde benda best pun yang jadi . Cuma Atok tumbangkan sekor lembu untuk Ze Family . Oh yee , baru teringat . Rupanya bila kita korbankan seekor lembu atas nama seseorang , masa kita kat Padang Mahsyar nanti , lembu tuh yang akan jadi kenderaan kita . Betul ke ? Sebab Mama yang cakap kat gua . Gua nih takde lah pandai mana pun bab-bab nih , haa --'

Kalau raya haji , tak semua family besar gua balik , cuma ada 2 3 family je yang balik . Tak semeriah Raya Puasa . Tapi gua tak kisah pun . Haaa .

Okayyy , sambil menaip nih sebenarnya gua mengantuk nih , tak boleh fikir nak taip apa . Lain kali ah gua sambung . Haha , baii .


Thursday, October 25, 2012

Kuantan ----> Muar

Assalamualaikum ,

Sekarang dah pukul 12.07am .

Alhamdulillah gua dah sampai rumah gua kat Muar . Hilang dah segala homesick yang menghantui gua sejak sebulan yang lalu . HAHA , walaupun dugaan dalam bas tadi sebab lalu kat jalan bengkang bengkok buat gua rasa macam nak muntah , ditambah pulak perut kosong tak makan dari pagi sebab tak sempat dan cafe tak bukak .

Dan gua sikit je lagi nak kena tinggal bas disebabkan tunggu cousin gua lembab gila nak mampus , gua tak tahulah apa masalah dia . Rasa macam nak maki je dia tadi , tapi gua boleh sabar lagi . Haa --' 
Abaikan pasal cousin gua , sebab gua takkan mintak tolong dia hantar gua pergi terminal lagi . Boooo  Edward Loser . HAHA ,

Sampai je Bustand Bentayan tadi Mama call tanya kat mana . Tak lama pastu Mama sampai , awww . Bahagianyaa rasa . Masuk kereta tengok ada adik-adik . Terus peluk cium si Fikri dengan Farees . Ya Allah rindunyaa kat diorang :') 
Dalam kereta Mama tanya nak makan apa , sebab dalam bas gua mengadu lapar , haha . Pastu gua cakap nak tempe goreng dengan ikan bilis pedas yang selalu Mama buat untuk gua . On the way balik rumah , Mama singgah Focus Flair (kedai) beli bahan nak masak , heee . Dalam hati gua dah bahagia gilaa rasa . 

Sampai rumah letak beg kat bilik terus turun ke dapur tolong Mama masak . Gua tolong Mama masak okayy , tolong . Hahaha . Masakkan Mama tak pernah kecewakan gua walaupun masak simple je :")
I LOVE YOU MAMA . Lepas tuh Baba balik kerja awal hari nih sebab gua balik kan , lagi terharuuu weyyy . Gua sayang sangat sangat sangat kat dua-dua insan yang dah susah payah besarkan gua sampai gua umur 19 tahun . I'm sooo lucky kann . Okayy gua anak manja diorang , memang lah , haha :p

And , I asked Mama about what if I married Kelantan's man , and she replied "TAK PAYAH LAH . DAH TAKDE ORANG JOHOR KE ?" Hahahaha , setepek kena kat muka gua . Tuh gua belum tanya Baba lagi , tak tahu apa jawapan dia nanti . '

Okay then , banyak sangat dah gua taip nih , hee , Goodnight *hugs*

Tuesday, October 23, 2012

dari gua untuk lu

Assalamualaikum ,

Ehem .

Bercinta tak semestinya kena bermanja 24/7 kann . Tak bermaksud kena text , call 24/7 jugak . I have my own way how to love someone . Gua tak tunjuk gua sayang seseorang tuh melalui sentuhan fizikal . Tapi tipu lah masa zaman jahiliah gua dulu (zaman cinta monyet tak ke kesampaian) gua takde jalan keluar dating holding hand dengan buayafriend . Tapi gua dah berubah , gua tak macam dulu dah . Gua dah boleh beza mana baik buruk sebab gua dah besar kan .

Gua kalau bercinta , gua tak kongkong gua punya pakwe . Lantak lu lah lu nak buat apa , tapi tak bermaksud gua tak amik kisah . I still care about you . Gua tak text , tak call , tak bermaksud gua tak kisah pasal lu . Gua keluar dengan kawan-kawan gua tak bermaksud gua curang dengan lu , gua mengatal dengan jantan lain . Kawan tetap kawan , tapi pakwe lain , lu tinggi sikit dari kawan . Lu nak text dengan perempuan lain pun gua tak kisah , tapi asalkan lu ingat lu ada makwe kat sini .

Lagipun , gua takde hak pun nak kawal-kawal lu , sebab lu bukan hak gua yang sah pun , dan gua bukan hak lu yang sah . Satu je gua mintak , percaya kat gua , okayy . Cukup lah cuma gua dengan lu je tahu kita sayang satu sama lain .

Kbai .




Duhai hati , 
  Lu kuat kan , lu boleh sabar kan ?
  Gua tau lu macam gua .

PASAL BENDA KECIK TAK PAYAH LAH NAK TERASA BAGAI . 

Monday, October 22, 2012

Kahwin lagiii .

Kahwin awal ?

Tadi baru lepas interview sorang senior , dia dah nikah . Umur baru 20 tahun , whoaaa . Newlywed pulak tuh , fufufufyoooo . Husband dia umur dalam 30 something , okay lah tuh sesuai dengan dia .

Kawan-kawan pun ada yang nak kahwin dah . Me ?
Lambat lagi rasanya , haha . Memang lah rasa nak kahwin tuh membuak-buak *okay , over lak . hikhik* tapi gua takkan boleh punya nak kahwin awal .

Parents gua takkan benarkan pun . Family gua nih kan , Education must go first . Yeahh . Terima je lah .
Bila gua tanya kawan-kawan lain , gua tanya family lu bagi je lu nak kahwin awal , dia jawab bagi je . Fuyooooo . Family siap dah bagi green light lagi , hee .

Tapi diorang cakap , kalau nak kahwin awal pun LE HUSBAND mesti lah ada ada fixed income , so boleh lah support ZE FAMILY kann  :)

Oh yee , nak tahu tak , I will be the happiest person , if the doctor say I'm gonna be a young mommy . Awww , but it's not going to happen anyway . HAHA ,


YOU

You are somebody that I used to know . You treat me like stranger now , yeah but I don't care . As long as you are happy .

But I saw you suffered because of someone that don't know how to appreciate you and it's hurt me :(
I hate to see you like that , because you used to be my friend , we shared problems together , spent our stupid time together . I miss the old time .


Sunday, October 21, 2012

Sekali lagi .






Mulut kata lain , 
Hati kata lain .
It's hurt .

Seriously .

Saturday, October 20, 2012

i lost my voice . best --'

Assalamualaikum ,

Okayyy , akibat demam 2 hari berturut , aku batuk dan terus mengakibatkan hilang suara . Aku dah takde suara . Aku ulang , TAKDE SUARA !

I can't talk at all . Sedihnya , rasa macam bisu pulak :(
Lepas nih kena bawak nota kecil ke mana-mana , kalau nak bercakap dengan orang kena tulis . Haihhhh , apalah nasib aku yang comeeel nih , hahaha :p

Ohyaa , aku baru ada masa nak tengok cerita ADAM HAWA . Baru sampai episode 12 .
Cerita tuh soooooo saaaadddd :"(
Watak Ain tuh macam real je . Tabik kat Nisaa . Heee . Nanti nak sambung tengok lagi , yeahh !

Haaa , sakit-sakit pun ada masa nak tengok drama lagi , hehe .
Okay bai :)


Friday, October 19, 2012


Hai , eyebags saya sangat teruk . Masa nih tengah buat Case Study OSHA .
HAHA ,




Konon-konon comeeel lettew . hahaha ;p

Saturday, October 13, 2012

Gataiii .

Mama Baba ,

Farah nak kahwin awal boleh tak ? ngeeee  .
HAHA .

Jealous much tengok kawan kawan yang kahwin awal , heee :D


*Awak , masuk minang cepatttt . hahaha :p

Wednesday, October 10, 2012

WORDLESS WEDNESDAY


Love me like there will be no tomorrow :')

Andai ...

Andai satu hari nanti takdir memisahkan kita untuk seketika waktu , sudikah awak tunggu saya ?
Sebesar mana pun dugaan yang melanda , sudikah awak sabar dan terus menunggu ?

:")

Bicara Hati

OST Bicara Hati - Lena AF


Pinjamkan hatimu
Agar dapat aku tunjukkan cintaku
Moga engkau tahu semua kasihku
Hanya untukmu
Setiap rinduku nyata pada mu
Pinjamkan cintamu
Agar dapat aku selami hatimu
Moga aku tahu ikhlasnya
Kasihmu hanya untukku
Percaya rindumu nyata pada ku
Chorus:
Bicaralah hati tentang kita
Bicaralah hati untuk selamanya
Bicaralah hati dengan rela
Kau lengkapkan hidupku
Sempurnakan cintaku
Biar hati kita jadi satu
Ulangi Chorus:
Bicaralah hati tentang kita
Bicaralah hati untuk selamanya
Bicaralah hati dengan rela
Kau lengkapkan hidupku
Sempurnakan cintaku
Biar hati kita jadi satu..wooo..
Bicaralah hati tentang kita
Bicaralah hati untuk selamanya
Aku akan selalu ada dihati mu
Dan kau untuk aku selamanya..
Pinjamkan hati mu
Agar dapat aku tunjukkan cintaku
Moga engkau tahu semua kasih ku hanya untukmu
Setiap rinduku nyata padamu…

Aku suka dengar lagu nih :")
Assaalamualaikum ,

I miss the old me , I mean the fat me . Hmm ,
Sekarang dah kurus kerempeng . haiyooo . Semalam lawak gila , boleh pulak pergi tanya pensyarah , macam mana nak gemuk . Jawapan dia , KAHWIN LAH . HAHAHAH , tergelak besar aku semalam .


Dia cakap masa belajar biasa lah , memang kurus .
OKAY PUAN . Tapi saya nak kawin lambat lagi , nak ada Masters dulu . Hikhik :D

MASAK PUN TAK RETI NAK KAHWIN MENDA . HAHA ,
Okay bai . HAHA .

Hmm , lagi satu . Kalau lelaki tengok attitude aku dalam kelas confirm confirm kena reject , dengan dudk tk reti duduk macam perempuan , tak sopan sungguh , haha .
Dah dah , nak pergi toilet oii . sakit perut dari semalam . Rasa macam nak gastrik je :(


*Bajet Ayu , HAHA*

Tuesday, October 09, 2012

FINAL EXAM

Assalamualaikum ,

Hai , I just wanna say , final exam is around the corner and I'm not ready yet , like seriously --'
So , kena pulun habis untuk sem nih . haaa . Mati lah . Dah lah exam direct , takde gap .
Final paper sem nih ada 5 , whoaa . haha :p

WISH ME LUCK , OKAY *HUGS*

Monday, October 08, 2012

Susah ke ?

Assalamualaikum ,

Okayy , sekarang .

hjagddddddddwefvhfsdncgygetckkwnhtui2y3r23956rt371231i29p0ute35i2r63e6127575#%@#%!#%#@%T#^%&^(&(&)&(&%R^&^ITYJGHVVE^%&^%^%357u757gvf


JUST TRUST ME OKAY !!

Friday, October 05, 2012

Kuatkan aku :")

Assalamualaikum ,

Aku nak cakap 2 perkara je .

Satu , kali nih aku betul-betul pasti yang "DIA" untuk aku . Aku rasa serabut bila dia takde , bila dia melayan perempuan lain , aku jadi sakit hati . Tandanya aku suka dia kan ? hmm , aku dah bincang dengan dia pun , kitorang nak start all over again . Aku harap sangat keputusan yang aku buat nih betul .

Yang kedua ,


AKU DEMAM . DAH DUA HARI . AKU NANGIS SEBAB AKU TAK LARAT :"(

Okay dah , tuh je :")