Friday, November 30, 2012

Oh Susu !

Assalamualaikum ,

Kawan kawan terdekat gua tahu gua tak minum susu . Maksud gua susu tepung yang original , yang takde perisa coklat ke strawberi ke . Susu dutch lady tuh pun gua tak minum .

Tadi dengan berlagak berani matinya gua amik susu tepung Kemal kat kabinet dapur , bancuh .




Susu nak Omega , HAHA 


Get ready , set , minummmmm ~


Dah siap bancuh tuh , gua pun set dalam kepala "Susu nih sedap , minum sampai habis" . Baru dua teguk , gua dah loya loya , haha . Tapi berlagak lagi , minum sampai separuh gelas . Layan lagi , sedap konon kononnya . 

Bila dah nak habis susu tuh gua terus , blueeekkk . Tapi tak muntah , rasa nak termuntah . Bohhh ,
Menyesal menyesal , 
Hari nih last lah gua minum susu . HAHA .
Sampai mengalir air mata gua tahan loya , ish ish .



Part nih gua dah tak sanggup dah 

Memang tekak gua nih tak boleh terima susu doe . Haa , patut lah gua keding kerempeng je . Tak minum susu . Okay bai .


*EJAT ABDULLAH , be mine pleaseeeeee?*
HAHAHAHA .

Wednesday, November 28, 2012

Salah siapa sekarang ?

Assalamualaikum ,

I was thinking just now ,
Bila gua tak mintak tolong dia hantar aku pergi terminal ke , bandar ke hape ke , dia cakap gua tak anggap dia siapa-siapa ( I mean , dia cakap gua tak anggap dia boyfriend gua ). Tapi bila gua keluar dengan dia , dia kata gua guna dia , gua ambil kesempatan atas kesenangan dia . What the ...

Gua pun tak faham dengan dia . So , sekarang salah siapa ? DIA lah kannnn . Sebelum nih semua dia nak salahkan gua . Padahal dia tuh yang ntah pape . Gelabah semacam .

Gua buat entry nih bukan hape , bukan gua tak reti nak move on . Dah lama gua move on sejak hari pertama gua putus dengan dia pun . Bila gua fikir balik , gua jadi menyampah gila babi kat dia . Haaa , kan dah keluar segala bagai . Damn !



*Yang penting Harimau Malaya score 4 gol lawan dengan Laos tadi . HAHA ,
SELAMANYA HARIMAU MALAYA !!

Monday, November 19, 2012

Cried Again

Bila fikir pasal kau , hati rasa sakit sangat , pedih .
Semalm aku menangis lagi pasal kau , bodohnya rasa . Sebab aku tak boleh nak maki kau lah , aku hanya mampu menangis .

Pukul 4.30 pagi aku nangis , bila fikir pasal kau masa tuh . Huh , buang air mata gitu je , membazir .

Saturday, November 17, 2012

The Awesomee Feeling Ever






















Rasa dikhianati , dalam diam rupanya . Huh .
Terima kasih .

Friday, November 16, 2012








But I will never tired loving you .

:')






Tuesday, November 13, 2012

Gua Tak Kalah

Assalamualaikum ,

Tinggal lagi 10 hari gua menapak kat Kuantan nih , lepas tuh gua dah balik Johor . Hoyeahh , can't wait babyyy ! Penat dah nak duduk kat Kuantan , penat sangat .

Exam lagi berapa hari , tapi gua tak sentuh buku pun , oii apa nak jadi . Kang baru tahu erti penyesalan . *lagu background I Wish You Were Here - Avril , takde kena mengena pun*

Okay enough .

Orang kata , diam tak bermaksud kalah . Orang kata jugak , diam jugak rawatan terbaik . Jadi sekarang gua ambil keputusan untuk mendiamkan diri dan juga bermaksud gua tak kalah , dan untuk rawatan hati gua yang sakit . Gua dah bincang-bincang dengan Faten , dan dia yang nasihatkan gua untuk berbuat demikan . Macam biasa , dia adalah kawan terbaik di dunia , selalu ada untuk gua .

*menaip sambil hisap gula-gula kopiko , feveret gua dari zaman kanak-kanak ribena*

Teruskan hidup macam biasa , macam masa gua kat Melttec dulu , hoyeahhh ! Cuma yang bezanya , Wondergirls takde kat sisi . Gua cuma sorang-sorang kat sini . Tapi takpe , belajar untuk jadi kuat semua kan .

Okay bye :)

Monday, November 12, 2012

Ya Allah , uijan apakah yang Kau berikan kepada ku Ya Allah :"(
Aku tak kuat Ya Allah .
Jika ada hikmah di sebalik ujianMu ini , aku redha Ya Allah .

Sunday, November 11, 2012

Caci lah kat semua orang , kata gua nih jahat , gua nih tak guna . Terima kasih sebab bagi pahala free kat gua . Huh ,


A GoodNight Wish

Assalamualaikum ,


Dear Ex , a goodnight wish doesn't mean we are getting back together *lagu backgrond-We are never getting back together - Taylor Swift* HAHA .

Tengah pagi tadi gua saje je hantar goodnight wish kat ex gua melalui twitter . Gua tau dia stalk gua , haa . Dan lepas tuh dia hantar text kat gua , tapi gua tak baca pun , hoyeahh . Gua malas . Gua takde perasaan . Gua mengantuk masa tuh .

Gua tak rindu pun kat dia , sikit pun tak .

Bye then :)

I'm crazy ? YES .

I don't care lu nak cakap apa pasal gua . Mulut lu , otak lu , hati lu . Gua tak boleh nak masuk dalam semua tuh untuk ubah . Kalau nak ubah pun atas lu sendiri .

Gua sedar gua nih siapa . Biar lah lu nak cakap gua nih gila ke , sewel ke . Nih soal hati gua , sampai bila-bila pun hati gua akan kekal macam nih .



Gua tunggu lu , gua tunggu .
Walau amik masa berapa tahun  pun .

Friday, November 09, 2012

Outing with Classmates

Assalamualaikum ,

Hoyeahh , I'm here . HAHA .

Hari nih bangun lambat dan menyebabkan gua pun lambat ke kelas . Gua dah lah ada Test 2 untuk subjek Quantity Measurement pagi tadi . Kelas pukul 9 , bangun pukul 8.30 am , mandi , siap-siap , pakai seluar colour putih , baju merah belang-belang , tudung putih , pukul 9 am siap , terus turun blok jalan laju-laju pergi kelas . hebat kan ? HAHA .

Lagi satu yang hebatnya , gua tak bawak pencil box sebab tertinggal atas meja study lepas buat assignment highway yang pukul 4 pagi tadi (dalam post sebelum nih) . Gara-gara bangun-lewat-pagi-tadi-pencil-box-tertinggal tadi jugak buat Test 2 gua dapat 0 markah , sangat awesomee --'

Then , hari nih jugak ada kelas Mathematics , nasib tak belajar . Cuma lecturer bagi markah Penilaian Berterusan (PB) untuk subjek tuh . Dalam kelas math cerita lain pulak . Tadi bincang-bincang sikit pasal test-test lepas , dan lecturer bagi tahu markah PB . Bila Puan sebut nama gua dengan markah . Serta merta air mata bergenang , gua menangis . Dapat 37/50 . Sedih sangat sangat sangat . Kecewa sangat . Gua baru nak target A untuk subjek Mathematics nih . Hmm , kawan-kawan gua pujuk gua , cakap :

"Final Exam nanti buat betul-betul , tapi kena struggle sikit ah"

Okayy , thanks korang :")

Tiba-tiba (jeng jeng jeng jeng , HAHAHA)
Gua dapat text dari Nik (Roommate Fatnin) dia mintak tolong gua hantarkan dia ke Terminal Bas . Gua okay je . Kelas pun habis awal tadi , sempat lah hantar dia ke Terminal . Babai-babai , peluk cium semua . HAHA .

Lepas hantar Nik , gua dengan Fatnin pun amik kesempatan keluar sekali alang-alang dah ada kereta sewa , hee . Mula-mula Wahidah nak ikut sekali , tapi tiba-tiba dia cancel , kata nak buat report Geotechnics , haiyoo . So, gua cuma keluar berdua dengan Fatnin . Nak tahu tak ? *angguk lah sikit* Kereta sewa yang kitorang bawak tuh bau dia , fuuuuuu . Gua rasa kalau lu orang pun tak sanggup nak sewa , BUSUK WEY . Bau hapak semua , pehhhh . Tapi tadi terpaksa , sewa je lah . Hahaha .

Gua mulakan perjalanan dari POLISAS , lepas tuh tak tahu nak ke mana . Gua drive je lah pusing satu Kuantan dari minyak ada 2 bar jadi 1 bar . Hahaha , alik-alik pusing tempat yang sama . Oh ye , gua singgah Pinggiran Sungai Galing , jalan-jalan kat situ kejap .

Nih kat area Sungai Galing
Oh I'm so comeeeel kan ? HAHA 

Fatnin :)

Lepas makan dan gua pun dah bosan , gua suruh Fatnin text si Fitri , classmate kitorang , ajak keluar sekali . Kebetulan Si Fitri pun memang nak keluar beli barang . Gua pun pusing balik ke POLISAS amik Fitri dengan Firdaus . Masa nih turn Fitri drive , gua malas nak drive , fuuu . Penat oiii .


Memula teman Fitri pergi gunting rambut sebab dia kata rambut dia panjang , tapi pada pandangan gua , tak pun . Lawak lah masa tuh , gua dah gelak-gelak nasib baik tak guling-guling kat tanah je . Lepas tuh , pergi Carrefour , diorang nak beli stok makanan . Gua dengan Fatnin okay je . Layan . Dalam carrefour tuh gua mengekor je Fitri dengan Firdaus , tolong bawak kan bakul , homaii , rajin kan ? haha .





Hasil dari pusing-pusing satu carrefour .

Haaa , kebetulan masa nih jumpa classmates yang lain , lepas tuh diorang ajak lepak makan minum kat Taman Gelora . Hoyeahhh ! Gua order air Ais Jagung . Fuuuu , sumpah superb . Lepas nih kalau keluar , gua nak ajak kawan-kawan gua datang sini , best . Lepak makan pisang goreng dengan keropok lekor panas-panas , woaaa !

Other classmates , ramai sebenarnya , tak dapat amik gambar semua .

pisang goreng dengan keropok lekor panas :p

Ais Jagung yang SUPERB !

Lepas makan , borak-borak , gelak-gelak , dalam pukul 6.00 pm tuh gua gerak balik Poli semula , nak hantar kereta sewa . Kena cas RM 42 ringgit , why so mahal ? Dah lah kereta busuk . haha . Gua happy hari nih keluar dengan classmates yang awesomeee !

Gua rasa gua dah taip banyak sangat sampai lu orang pun nak muntah darah , muntah hijau baca panjang-panjang . 
Bye then :) 

Random Post #3

Assalamualaikum ,

Gua update blog tetengah pagi , pukul 3.58 am . Hoyeahhh ! Sebab semalam lepas habis meeting persatuan pukul 6 lebih macam tuh , gua pergi makan dengan classmate gua , Fatnin . Balik ke bilik , terus jadi ular sawa . Tidur sampai pukul 10.30 pm . Ohh , tak senonoh gua nih . HAHA , and who cares :p

Oh ya ,
Semalam ada banyak Test . Homaii , pening kepala .

Highway Engineering - Test 2 , Test 3
Islamic Civilization - Final Test
Geotechnics 1 - Test 3

Gila tak pecah kepala . Highway tuh boleh je gua jawab . Islamic tuh , haihhh . Gua 50-50 je . Geotechnics ? Mati kutu gua semalam dalam kelas . HAHA . Buat muka seposen dengan lecturer dengan harapan lecturer bagi formula , tapi , hampehhh . haha .

Tadi gua baru lepas study sikit Highway Engineering tuh , cuba nak faham kan formula calculations dia yang panjanggggggggggggggggggg sangat *nampak tak bape panjang dia , haha* . Alhamdulillah boleh lah masuk dalam kepala sikit . Gua kalau boleh nak dapatkan semula zaman kegemilangan gua masa SPM . Kalau tak , sia-sia je gua punya 5A . Gua buat main je dengan SPM gua . Haihhh ,

Final Exam pun nak dekat , lagi berapa hari je . So , gua dah boleh mula buka buku . Haipp , bukan mukabuku . HAHA ,

So , kepada kawan-kawan yang akan ambil exam tak lama lagi , selamat maju jaya , wuhuuu . GoodLuck guys :)
And kepada kawan-kawan Uitm gua yang dah dapat result , tahniah ye . Tak kisah lah lu orang dapat dekan ke tak dekan ke , yang penting usaha . Hee .

Bye then .

Thursday, November 08, 2012

Random Post #2

I'm blogging early in the morning . HAHA . Its 6.30 am okayy .

Okay tak jadi nak taip sebab nak pergi mandi , kelas pukul 8.00 am jap lagi :)

Bye ,
*hugs*

Wednesday, November 07, 2012

Alone for a day .

Assalamualaikum ,

Petang semalam kelas Highway Engineering batal . Lepas tuh gua balik Kamsis dengan Fatnin . Pergi cafe , makan , naik ke bilik . Dalam 5 minit kat bilik gua , tiba-tiba kepala otak gua nih ajak gua gi jalan kat bandar . So , gua ikut je lah kepala otak gua nih nak apa . Pukul 3.30 petang gua keluar , naik van , 15 minit sampai lah kat bandar .

Gua jalan sorang je hari nih , sebab gua memang suka jalan sensorang . Kenapa ? Gua tak susahkan lu kan . Takyah tanya . HAHA ,

Gua tak gi mana pun , menapak kat Capitals Mall , tengok orang ramai , berfikir , termenung . Macam-macam gua buat sensorang hari nih . Haa ,


Sesi testing jubah kat First Lady , HAHA .

Jubah tuh warna putih , cantik weyy . Dah lah saiz gua , tapi gua tak beli , usha je dulu . Hikhik . Gedik betul , biar lah , pekerja kat butik tuh tak marah pun aku main try-try baju , hee :D

THEN .


Makan ice cream sensorang , double scoop gituu . HAHA 

Lama jugak gua duduk kat Baskin Robbins tadi , haha . Makan sambil termenung . Mesti mamat kat BR tadi pelik tengok gua . haha , abaikan . Duk melayan perasaan , tetiba ternampak sorang budak poli nih , gua tengok je dia , tapi dia tak perasan gua pun sebab dia sibuk jalan , borak-borak dengan boyfriend dia , haha . 

Lepas makan ais krim , gua jalan lagi . Naik tingkat 3 . Buat apa ? WAYANG LAH . Hahaha . Kepala otak gua yang ajak , bukan gua . Memikir gak gua nak tengok cerita apa , sebab takde cerita best , last-last nak tahu gua tengok cerita apa , jeng jeng jeng .



FRANKENWEENIE , directed by Tim Burton .

Gua memang minat pun semua cerita arahan di Tim nih . Best okay best , jangan pertikaikan . haha . Cerita nih pasal seorang budak yang minat sains sampai satu tahap dia hidupkan semula anjing dia yang dah mati kena langgar . Dia buat gitu sebab dia sayang gilaaa kat anjing dia . Cerita nih lawak & sedih pun ada . 

Nih lah watak-watak penting dalam cerita nih . 

Oh ya , gua lupa nak bagi tahu . Dalam wayang semalam cuma 6 orang je . Awesomeee kan , tuh pun , sorang perempuan cina , bawak anak 2 orang , seorang perempuan melayu bawak anak lelaki sorang & GUA sorang-sorang je . HAHA . Lawak doe , tapi best . Memula abang yang tukang koyak tiket tuh kata dengan gua , suruh gua tukar tiket lain sebab dia ingat gua sorang je dalam hall nanti . Gua malas nak tukar , gua suruh jugak dia bukak hall 5 tuh . HAHA . Gua cakap nak melayan perasaan , dia pun okay ikutkan gua je , haha . Masa gua dah masuk dalam hall tuh , tetiba datang sorang pekerja GSC tuh lah , hulur kat gua satu plastik popcorn . Dalam popcorn tuh ada nombor telefon , haha . Budak yang keje kat GSC nih cara ngorat awek memang gitu ke ? Masuk nih gua dah 2 kali dapat nombor telefon dari diorang . haa --' Yang penting dapat popcorn free , hahahaha .

kiri kanan depan gua takde orang , haha .

Habis wayang dalam pukul 7.30 , gua terus gerak ke terminal bas , balik . And now , here I am , typing this post , haha :p

Okay then , byee :)




Tuesday, November 06, 2012

blup blup blup ...

I'm not saying I'm going back with my EX . Remember what I told you ?

"Once an EX , forever it will be"

No second , third , fourth or fifth chance . 


Gua tak tahu nih kali ke berapa ratus kali gua cakap , gua malas nak ada apa-apa serius relationship dah lepas nih . Gua tak pernah bagi peluang kedua kat mana-mana EX gua . Lu tak percaya ? Pergi interview EX-EX gua sana . Tak rugi pun . Biar lah orang nak kata gua kejam . Yeahh , gua memang kejam pun kalau bab EX nih . HAHA , dan kalau salah seorang EX gua nih dapat peluang kedua , gua rasa dia lelaki paling bertuah dalam dunia . Hahaha . Trust me , I'm an-engineer-to-be . HAHA .


Takpe-takpe , gua masih simpan lagi semua mesej-mesej panjang berjela dari semua EX gua . Rajinnya ek korang tulis pepanjang . Ish , penat je jari menaip . Hikhik . 

Bye then :D

Monday, November 05, 2012

Think Before Talk

Let the print screen explain .


1. 

Starting from this morning . (Baca dari bawah lah ke atas) 


 2.
Then


3.


 4.


5.


Sejak bila aku layan dia macam hamba aku pun tak tahu . Nak suruh dia bukak kamus cari definisi HAMBA tuhh apa . Dia tembak aku bertubi-tubi , tak fikir perasaan aku , dia nak cakap aku nih materialistik , duhh ? Dia ada mention nama ex aku , tuh yang buat aku lagi marah . Aku dah tawar hati dah . Sungguh . Dan sabar aku dah habis , aku dah tak boleh tahan dari pagi tadi lagi sebenarnya . And I ended the relationship . DONE .

There is nothing more to talk . Enough . That's why , think first before talk . 



Sunday, November 04, 2012

HOYEAHH

KAK YANA JE TAHU BETAPA HANCUR LULUHNYA HATI AKU SEMALAM .
BAI .

A big thanks guys :")

Thank You Nurfaten Alia and Hairul Nazreen Haris .
Sebab korang selalu ada untuk aku , untuk kawan korang yang sorang nih . Kawan korang yang dulu hati kering , sekarang hati tisu :")



Oh mata ku --'
Sila lah sepet lagi , dah lama tak sepet , bengkak macam nih , hoyeahh .


Satu Penghargaan :)





Thank you , I'm the best girlfriend ever kann :)
Thank you also for the "sial and babi"
You are the first saying those words to me .

Saturday, November 03, 2012

Random Post #1

Semalam gua layan cerita Adam Hawa kat bilik Kak Yana , mula dari episode 13 sampai episode 32 . Woaaa , gila tak gua ? HAHA . Cerita tuh best okay , kalau orang suruh gua tengok dari episode 1 sampai episode 80 straight pun gua sanggup . haha . 

Lu orang rasa , dalam dunia ni ada ke orang yang macam Adam ? - Penyabar sampai sanggup tunggu isteri dia 8 tahun , walaupun sepanjang 8 tahun tuh isteri dia benci dia . Isteri dia pun satu ego . Duhh , kalau gua dapat Adam Muhkriz , takkan lepas dari genggaman . HAHA . Tak sabar nak tengok sampai episode akhir . 
Eh , laparnya .

*bukak loker amik nestum , tuang dalam cawan , letak air panas*
Fuuuuu ~
Sambung taip .

Mama , percaya lah , anak mama boleh survive . 
haa . okay baii ,




Gua tengok lu makin jauh dengan gua buat gua rasa sebak , gua sayang lu doe . Lu je yang tak tahu . 
Dapat tengok sekali dalam seminggu pun jadi lah , asalkan gua tahu lu hidup lagi :')

Thursday, November 01, 2012

Another annoying thing

Gua dengar dari mulut kawan gua , ada satu kelas tuh yang mengutuk gua dari belakang . Biarlah gua tak sebut nama kelas tuh kan . Kesian , nanti tetiba terTOP kejap pulak kena mention dengan gua . Maklumlah gua nih kan Malaysia Top Model . HAHAHAHA *gelak setan kejap* *duckface* .

Gua rasa gua takde buat masalah dengan mana-mana budak kelas tuh pun , diorang yang mula dulu , tapi gua malas lah besarkan cerita , diam je lah sebab gua dah besar , tak macam diorang , tak matang . HAHA ,
Tapi benda-benda macam nih buat gua takde mood langsung . Haihhh --'


Lagi satu hal , hari nih gua dapat info ada Taklimat untuk Latihan Industri yang kedua , gua kena pergi , sebab hari tuh gua terlepas sebab balik lambat , tapi bila gua pergi takde pun . Gua jadi sakit hati sebab gua pergi sorang je . Gua dah lah tengah takde mood semua . gua penat tau , penat . Tup tup dapat tau dia anjakkan ke minggu depan , woiii !!

Dengan kasut gua buat masalah , gua rasa macam nak kaki ayam je hari nih , hmmm .

Dah lah , gua dalam kelas nih , update kejap je  Bai :(