Sunday, March 31, 2013


Kau gay.
Kau lesbian.
Kau metroseksual.
Aku straight.

Tapi aku tak kisah kalau kau gay, lesbian, metroseksual atau apa-apa saja lah.
Asalkan kau setia teman aku.

Dating dengan Abang.

Assalamualaikum,

*menaip sambil minum teh*

Sehari sebelum masuk kerja esok, gua merajinkan diri buat entri ni. Takde benda sangat nak cerita, cuma nak cakap pasal keluar semalam dengan abang. Gua ni jarang dapat jumpa abang, sebab abang belajar kat KL, aku kat Kuantan, pastu sekarang ni kan praktikal kat Yong Peng, hujung minggu je balik rumah. Hujung minggu pun abang bukannya balik selalu pun. Walaupun gua jarang jumpa abang, tapi gua rapat jugak dengan dia berbanding dengan kakak.

Semalam gua malas nak keluar bandar sebenarnya. Tapi bila abang mintak tolong, gua tak boleh nak kata tak sebab dia ABANG kannn. Pukul 2 keluar rumah. Jalan jammed. Urghhh, benda paling gua benci. Kat Muar ni dah lah jalan sempit, lepas tu driver lain ikut suka hati je nak parking. Pehhh, gua dah fobia nak rapat dengan kereta sejak terlanggar kereta orang hari tu. Fuuu, pusing berapa kali kat bandar tu semata-mata nak cari parking. Tapi nasib ada parking kat belakang bangunan bank. Pergi beli kupon parking, lepas tu terus pergi Wetex.

The Store kat wetex tengah buat sale, alang-alang pergi cuci mata dengan abang, tengok baju yang dia berkenan. Tapi takde, lepas tu beli boxer je. hahahah, apa lah wey. Gua belikan untuk Akmal sekali. Serius awkward gila bila ada kat bahagian gents, lepas tu beli BOXER pulak (balik rumah bagi Akmal boxer dia, tapi tak muat). HAHAHA. Done with the boxer, gua ajak abang naik tingkat atas. Tingkat atas bahagian mainan. hehehe (Alaaa, gua ni umur je dah 20, tapi jiwa budak lagi). Naik dengan harapan dapat sambar satu teddy bear, sebab Mama kata masa dia pergi hari jumaat rak teddy bear dah kosong, alaaaaaa. Sampai tingkat atas, hampa. Memang dah kosong. So, abang pergi beli testpad untuk dia guna kat kelas. Sementara abang beratur nak bayar, gua pusing-pusing kat area mainan. HEHEHE, tak puas hati lagi tuu. Lama weyyy tunggu abang siap bayar, que panjangggggg ~

Dah siap segala hal kat wetex masa nak keluar tu, Abang tetiba nak coolblog. Alaah mengada. hahaha. Dah naik balik tingkat 2 beli coolblog. Lepas tu, abang nak pergi amik seluar dia kat kedai, dia hantar auter jeans dia. Abang tanya, nak minum dulu ke, minum dalam kereta nanti. Gua cakap, pergi amik seluar dulu, pastu nanti baru minum. Abang macam tak setuju je dengan pendapat gua, dia takut cair coolblog tu. Masa kat kedai jahit tu, abang tanya, okay tak seluar dia. Gua krik krik krik. I really don't know what to comment. HAHA, dah amik seluar tu, terus balik ke kereta. keluarkan coolblog dari plastik, tudiaaa, cair. hahahaha. Abang cakap "Kan dah cair" hahaha, lawak seyh. Gua lantak je, cair tak cair, minum. Minum sambil drive sampai rumah.

The End.
Love you Abang. HAHA,




Saturday, March 30, 2013

That Feeling.

Hari ni malas nak taip gua lu. Guna aku kau je.

Aku baru je lepas tengok movie "What You Expect When You Are Expecting". Awww, tiba-tiba rasa nak jadi ibu tu, hmm. Macam mana nak cakap. I want to feel the feeling of growing a baby inside my womb. Tapi ada part yang aku sedih bila Rosie gugur, sedihnya. 

Haihhh, sabar Ady, sabar.

Bukannya aku gatal nak kawin ke apa. Tapi tipu lah kalau korang yang perempuan tu tak rasa something bila tengok perempuan lain mengandung. Look at their happy faces, macam bahagia sangat rasa tu. 

So, I just have to wait for another 7 or 8 years for that. InsyaAllah, kalau Allah izinkan :")

Friday, March 29, 2013

Merapu meraban.

Assalamualaikum and Good Morning uolllss.

Hahaha, sejak bila gua main uollss uollss ni. Bhahaha. Anyway, aritu gua balik kerja, tetiba rasa macam nak tulis diari semula, dah berabad rasanya tak tulis diari. Bila gua bukak buku diari gua tu, tahun ni gua baru 2 kali gua tulis diari. Bulan 1 dengan bulan 3 je. Dua hari je, tak boleh belah. Lepas tulis tu, gua baca apa yang gua tulis lepas-lepas dan gua rasa macam banyak sangat pulak nama si Ifwat. Haaaa, alaaa biasa lah, zaman cinta monyet, zaman adik abang angkat, zaman gaduh dengan kawan, semua ada dalam diari. The most precious book in my life. Gua start tulis diari ni sejak gua umur 15 tahun rasanya. Tapi diari tu ada yang hilang atau gua dah buang. Kat rumah cuma tinggal diari masa gua Form 4 dengan Form 5 je.

Gua tulis semua yang jadi, luahan perasaan gua dalam diari tu. Yela sebab gua ni jenis tak suka bercerita kat orang masalah gua, gua cerita kat diari je, sebab dia je yang faham. HAHAHA. Gua boleh tulis apa je yang gua nak. Kalau kat blog ni masih kena tapis, sebab public kan. Tapi blog ni kira public diari gua. Gua masih bercerita kat sini cuma tak banyak berbanding dengan kat buku diari.

Okay cukup pasal diari.

Pasal Vivy pulak. Blogger yang gua paling suka masa ni. Dia selalu update blog dia walaupun dia dah kahwin. Sebelum dia kawin pun dia rajin update, at least satu post sehari kan. Dia tak buat pembaca dia (macam gua) tertunggu-tunggu post baru. Sebab mostly blogger lain yang dah kawin tak update blog. Dena Bahrin  tak update, gua sedih. Bila dia nak buat post baru pasal baby dia yang baru lahir tu. Kehidupan harian dia sebagai seorang isteri dan ibu. Haihh, so saad lah. Kak Dena pelisss ea. Heee, sejak akhir-akhir ni gua memang suka baca blog pasal married life, macam seronok. Haa, tak sabar nak kawin lettew. bueeekekk, muntah hijau. HAHAHA, pakwe pun takde nak kawin, puiii.

Tak boleh kawin selagi aku tak capai cita-cita aku. Ada rumah sendiri, ada kereta sendiri, ada masters. Tapi maybe masters tu boleh tangguh kejap (kot). hahaha. Helooo, i have my own dream jugak, bukan nak kawin  suka-suka je, kena ada masa depan jugak. kannnn gegurl semua kannn? hahaha

Awww, I'm sorry kalau uolllss rasa iolllss ni annoying dengan post ni. BHAHAHA. iollss memang macam ni, suka buat uollss annoy dengan iollss. buueekk :p

Okay then,
bye.
Thank you for reading :)


Tuesday, March 26, 2013

That Moment.

Assalamualaikum.

Hari sabtu lepas gua pergi lawat kawan gua eksiden kat Seremban. Kesian jugak lah gua tengok dia, tulang peha patah, lepas tu besi, tau tak besi? Besi tu doktor masukkan dalam tulang. Pehhh, can you imagine that? Gua tengok dia macam tu pun, gua pun terasa sakit :(

Anyway doakan kawan gua tu cepat sembuh, boleh jalan macam biasa. Aminnn :)
 Kebetulan. gua pergi tengok kawan gua tu sekali dengan awek dia, gua amik awek dia kat Melaka. Dalam pukul 4.30 petang keluar dari tol Ayer Keroh. Sampai tol Port Dickson pukul 5.30. Sejam je. Laju gua bawak, lantak ah hujan, redah je 120km/j. HAHAHA,

Sampai Hospital Tunku Jaafar, naik ward Mamat. Lepas tu, gua bro shake dengan dia, tak sampai hati nak kuat-kuat. Orang sakit kan. haaa. Sebenarnya gua bukan nak cerita sangat pasal kat hospital tu, gua pun dah tak berapa ingat. Gua nak cerita pasal, momen awek Mamat salam dia. Hati gua tiba-tiba macam tersentak. Ya Allah, cemburunya gua tengok diorang sweet. Baru gua sedar masa tu, betapa kosongnya hati dengan jiwa gua. KOSONG.

Memang fitrah manusia untuk jatuh cinta, tapi gua takde orang untuk dicintai. Orang yang gua suka, memang bukan tercipta untuk gua. Tapi untuk orang lain. Tapi gua tunggu. Sampai bila-bila gua tunggu.


Sunday, March 17, 2013

Happy Birthday Siti Hajar.

Gua tak wish Aja guna mesej atau call, sebab gua takut Aja tuntut gambar dia. HAHAHAHAHA, gua asyik tak sempat je. Sorry Aja.

So, gua buat entri ni untuk Aja.

SELAMAT HARI JADI YANG KEDUA PULUH TAHUN. SEMOGA SENTIASA DALAM KEBERKATAN ALLAH S.W.T DAN BERJAYA DALAM HIDUP.

Ohhh, tipikal birthday wish tiap tahun. hahaha. Semoga umur dah 20 tahun ni semakin perempuan. Awwww, so suwik kalau Aja pakai peplum, pashmina lilit-lilit macam Faten. Sooo comeeeeel :3

Gambar curik dari fb, woot woot.
 

MUAHHHHHH :*

Much Love From,
Ady WG.

Saturday, March 16, 2013

Whatsapp Dengan Farid.

Assalamualaikum,

Setiap pagi kalau gua rajin, gua akan whatsapp Farid "Good Morning". Dan dia memang lah akan reply, berani dia tak reply whatsapp gua, gua debik satgi kang. HAHA.  Mula-mula borak pasal kelas atau apa-apa je lah. Tapi bila sampai satu tahap, gua akan mula tanya dia pasal Abang Syed gua (Padahal mamat tu sebaya gua je, saje manja-manja panggil Abang Syed, hahahaha). Si Farid ni pun melayan je gua.

Lupa nak kenalkan. Farid ni kawan gua kat poli, kawan gossip-gossip tiap kali bertembung lepas habis kelas. hahahaha. Farid ni budak "Architecture", whoaaaa, bunyi macam hebat kan? hahaha. Sebaya gua jugak. Dia pun sama gila macam gua tiap kali bercakap pasal Abang Syed. Oh ya, kebetulan Abang Syed ni sekelas dengan Farid. Dia selalu gak berkepit dengan Abang Syed. Advantage untuk gua. HAHAHA,

Abang Syed ni crush gua sejak gua dari Sem 1 lagi sampai lah Sem 4 ni. Tapi gua tak harap apa-apa pun dari dia. Saje suka-suka. Tapi tiap kali gua nampak dia kat poli dulu, jadi histeria kejap. HAHAHA,

Semalam gua whatsapp dia.

Gua: *hantar gambar muka sengal*
Farid: hahahaha, kau memang, suka hantar gambar macam tu.
Gua: Alaaaa, buat apa nak hantar gambar comel-comel, kalau ada orang yang nak ngorat takpe gak. hahaha.
Farid: Hahaha, senget. Aku bagi Abang Syed tengok kang baru tahu.
Gua: Bagi je lah, takde lah aku sorok perangai gila aku kat dia.
Farid: hahahaha, kau memang, kalau sebut pasal Abang Syed memang nombor satu.
Gua: Awwww, crush dari sem 1 lagi, meme ah. hahaha.
Farid: Bengong. kau usha dia dari dulu lagikan. hahaha
Gua: Usha je, tapi tak dapat. hahaha, orang hensem lah katakan, memang tak ah nak layan aku yang gila ni.
Farid: hahahah, takde maknanya. Dia tu high taste kot, hmm, aku pun tak tahu, pelik aku. Orang cantik macam kau pun dia tak layan. Memang high taste gila babeng lah kan.
*Farid kata gua cantik, HAHAHAHAHAHA*
Gua: Tengok dia dress up, gaya dia, memang high taste. Aku cantik? Macam makcik-makcik je, hahaha.
Farid: Cantik lah weyh
Gua: Alolololo, nak mintak aku belanje ke ape ni? hahahahahaha.
Farid: Hahahahaha, Kenny Rogers eh sem depan.
Gua: Hahahahah, InsyaAllah. Aku belanja, kau bayar.
 *Farid masa ni dalam kelas. Kelas baru mula. Gua kacau dia*
Gua: Dah dah, pergi fokus sana. Nanti kalau jumpa Abang Syed aku kirim salam, cakap jangan high taste sangat. hahahaha.
Farid: hahaha, mengong. Dia ada kat sebelah aku ni.
Gua: Ye dok kau ni? hahaha.
Farid: Yelah.
Gua: Hai Abang Syed *lambai-lambai* hahaha. Tapi dia buat apa kat poli doe?
Farid: Siapa?
Gua: Abang Syed aku lah.
Farid: Lohhh, dia kan tak lepas LI jugak. Kau tak tahu ke?
Gua: Tak, kesiannya aku. hahaha
Farid: Dia teman aku lah.
*Farid pun tak lepas LI*
Gua: Ececeh, konon-konon suwik lah main teman-teman ni. hahahaha.
Farid: hahahaha, suwikkk lahh.
Gua: Weyy, snap sikit muka abang syed aku arini. hahahaha
Farid: hahaha, tak leh nak snap curi-curi lah --'
Gua: hahaha, apesal? dia marah ke?
Farid: hahaha, dia kan paling susah nak dia ajak bergambar.
Gua: Ohhh, muka mahal. Okay faham. hahaha.
Farid: Mahal ke? hahaha
Gua: Pemalu lah kononnya.
Farid: Hahaha, dia duduk sebelah aku. mengata tak sudah.
Gua: hahaha, sorry Abang Syed, pagi-pagi dah buat dosa.
Farid: Hahaha. kalau dia nak baca whatsapp aku dengan kau ni lepas sangat, jeling sikit je, terus nampak.
Gua: Tunjuk terus, takyah jeling-jeling. hahahaha.
Farid: Ehh, dia jawab salam kau!!
Gua: HAHAHAHAHA, dia tahu ke kau whatsapp dengan aku.
Farid: Tahu lah kot. Sebab aku cakap "Syed, Farah kirim salam".
Gua: Ohh, eh, lecturer dah masuk belum?
Farid: Dah, kat depan tu ha.
Gua: Dah dah fokus.
Farid: Malas lah.
Gua: Kelas apa tu?
Farid: English.
Gua: Ohh, patut lah. takpe-takpe, layankan je aku whatsapp, kelas English je kotttt. hahahaha
Farid: hahhaha, senget.
Gua: Hahahaha, jahatnya aku menghasut jangan belajar. Wey, aku nak cashp, betri dah king kong dah ni.
Farid: Hahahaha, beres beres :)
Gua: Byeeeee :* (flying kiss) nahh,  bagi Abang Syed sekali, hahahaha.
Farid: :*

Nampak tak gilanya gua, sampai betri king kong main whatsapp. Lepas tu Farid dah tak reply. Siot. Konon-konon fokus dalam kelas lah tu. hahaha. Anyway, Farid ni baik gila, dia suka bawak beg besar pergi kelas, sama macam gua. Beg tak boleh nak besar lagi agaknya.


Okay then,
bye.
Thanks baca gua meroyan. HAHAHA,

Monday, March 04, 2013

Mamak, Skate Park.

Assalamualaikum,

Semalam petang lepas balik dari JB, sampai je rumah gua terus pergi mandi. Whatsapp Dean ajak dia keluar. Okay gua ada Dean je kat Muar ni yang masih sudi lepak dengan gua yang macam terhegeh-hegeh. Hahaha.

Me: Bro, ada mana?
Dean: Rumah
Me: Hari ni free tak?
Dean: Petang nak skate. Kenapa?
Me: Aku nak keluar jugak.
Dean: Pergi mana?
Me: Mana-mana lah. Hari ni ramai ke kat skate park?
Dean: Ramai dohh.
Me: Fineeee, haha.
Dean: Keluar awal lah.
Me: Aku kat bukit pasir ni, on the way balik Muar.
Dean: Jauhnya.
Me: Mana jauh Sungai Abong dengan Bukit Pasir, kau ni biar betul. HAHAHA.
Dean: Haha, tak ea? Eh, nak gi mana je?
Me: Kalau nak lepak kat skate park, aku tak kisah.
Dean: Member aku ramai doh hari ni. Sebab hari ahad kan, ramai cuti. Kalau kau tak kisah.
Me: Tak kisah ah, lepak je pun.
Dean: Okay, kau boleh balik lambat tak?
Me: Lambat tu pukul berapa? Kau aritu nak dekat maghrib kat sana lagi kan.
Dean: Ha'ah. Dalam pukul 7.15 kot. Kau tak takut ke?
Me: Alaa, nanti aku nak balik aku balik lah. Aku drive kan.
Dean: Ohh, aku baru nak tumpang kau. Hehe.
Me: HAHAHA, pergi aku amik, balik sendiri lah.Haha,
Dean: Jahat siak.
Me: Aku nak keluar dah ni.
Dean: Aku tak siap lagi, baru bangun.

Okay dah.
Kalau gua taip conversation gua dengan Dean, sampai esok pun tak habis. HAHA, gua skip je lah ye. Lepas tu, gua pun pergi lah rumah dia, konfius gua mana satu rumah dia.Banyak sangat rumah area tu. Gua tunggu kat depan satu rumah ni, sekali gua nampak Dean pakai baju kaler hijau keluar dari rumah lain. HAHAHAHA, malu doe. Dean suruh gua park kereta kat tempat redup sementara tunggu dia siap. Gua pun tunggu lah kat luar rumah dia, takkan gua nak masuk, yee dak? Kang kawin free kang. Tapi family dia ada kat dalam rumah lah, segan gua. Nasib Dean siap kejap je. Kalau tak, kena tibai dengan gua.

Gua ni ada masalah nak ingat jalan. Gua blur-blur lagi dengan jalan nak ke skate park. Sekejap-sekejap gua tanya Dean lepas ni nak ke mana. Mesti dia rasa gua ni annoying. HAHA. Tapi sebelum tu gua lepak kat mamak dulu. Tunggu kawan-kawan Dean sampai pastu gerak sekali. Sementara nak tunggu tu, minum dulu. Gua order Neslo Ais, tapi rasa dia, pehhhhh. Terlebih nescafe, rasa milo tu takde pun, tak sedap oi. Lepas tu Amal sampai dulu. Okay comel gila nak mampus. HAHAHA, cair cair cair, tapi kontrol lagi oi. Kang dia ingat gua physco. Bhahaha. Alaaa, gua bukan suka pun, saje saje je. Ala maklum lah, manusia biasa jugak.

Kat mamak tu ada satu insiden lawak. Ada amoi tersadung kat tangga, sikit lagi nak jatuh tercium Dean. Hahaha, okay overnya sampai nak tercium tu. Masa tu, gua dengan Amal je yang nampak amoi tu nak jatuh. Dia tahan gelak, gua pun mula-mula tahan gelak, tapi tak boleh tahan doe, gua terlepas gelak tu, HAHAHA. Bila teringat je, mesti gua tersenyum sorang sampai sekarang ni ha. Okay, dah. Kitorang tunggu punya tunggu sampai pukul 6, rupanya kawan-kawan Dean yang lain dah ada kat skate park. hahaha, buang masa tunggu kat mamak tu. So, kitorang terus ke sana lah.

Sampai sana ada Akim, Mas, Kudud dengan Kecik. Gua blur-blur sebab jarang lepak sama, gua pernah lepak sekali dua je dengan diorang. So, gua macam awkward tau tak. Tak lama lepas tu, Mamat sampai. Gua lepak je, tengok diorang main.skate. Tapi masa tu Kudud ada tunjuk satu vidoe sumpah lawak, tapi gua tak boleh share kat sini, lappy ni sengal, tak boleh bukak youtube. Pasal sekor tupai sebut nama ALAN ALAN ALAN, STEVE STEVE STEVE. Hahaha, gua rasa lu orang kena tengok sendiri lah video tu, gua tak boleh cerita, lawak gila. Lepas tu Dean boleh pulak mimic tupai tu, lagi gua gelak sampai sakit perut. Oh ya, Amal yang paling terer main dalam group diorang tu, tapi hari tu dia injured. Gua dengar Dean cerita pun ngeri. Teruk dia jatuh. Tapi Alhamdulillah tadi dia dah okay sikit. Cuma jalan dengkut-dengkut je.

Anyway, gua seronok semalam lepak dengan diorang. Thank you guys. It was really a great day. Lain kali kalau free lepak sama lagi. Sayangnya, gua tak snap gambar. Tak dapat lah gua attach gambar kat post kali ni.

Okay then,
Bye :)