Tuesday, May 28, 2013








BINA TEMBOK TINGGI DALAM HATI.





Biar takde orang boleh panjat.

Monday, May 27, 2013

Sekuat mana pun aku cuba menolak, sekuat tu jugak lah dia datang menduga. Dan aku benci perasaan tu. Tolong lah pergi, jangan ganggu aku. Setiap kali aku rasa perasaan tu datang, hati jadi sakit sampai rasa nak menangis sepuasnya, sebab aku tak boleh nak nafikan perasaan tu. Sakit.

Ya, semua orang tak pernah lari dari perasaan cinta. Tapi sebab aku dah serik, aku tak nak dah ada perasaan cinta dalam hati.

*nangis*

Saturday, May 25, 2013

Sambungan dari semalam.

Cuba mengelak daripada orang yang nak berkawan dengan gua tak bagus sebenarnya, tapi gua tak boleh nak terima siapa-siapa masalahnya. Mesti lu orang tertanya-tanya hebat sangat ke mamat tu. Well, dia biasa je, takde apa-apa yang istimewa pun. Gua tak tahu apa yang buat gua suka sangat kat dia. Bila gua tengok dia senyum, pehhhhh! Tuhan je tahu perasaan gua macam mana. 

Hari tu, masa gua balik Kuantan, nak selesaikan hal Latihan Industri gua, gua berharap sangat nampak dia, walaupun sekejap. Allah makbulkan doa gua. Gua nampak dia, tapi gua tak pasti dia nampak gua ke tak. Gua nak nangis masa tu, tapi tahan sebab ada kawan-kawan depan mata. Dia macam biasa, gua tahu sangat dia suka pakai baju apa. Feveret sangat. 

So, semalam gua lama gila fikir kat bilik, atas katil, golek-golek dalam selimut. Gua taknak fikir pasal dia dah. Keputusan yang sangat besar (lah kononnya). Sebelum ni gua dah cuba, gua try obses dengan orang lain, memula tu jadi. Abang Syed lah, Zul Fahmi (yang main Moto3/MotoGP) tu. HAHHAHAHA. Over tak sampai Zul Fahmi gua obses, gambar dia banyak dalam henpon. Pathetic, again.



BIGGGGGGG STEEEEEEP!
MOVE ON Ady, dia dah happy. 



Tapi, kalau gua dah move on pun, gua tak bukak hati ni untuk siapa-siapa.
Bye.

Heart Attack - Demi Lovato


video


Heart AttackPuttin’ my defenses up‘Cause I don’t wanna fall in loveIf I ever did thatI think I’d have a heart attack
Never put my love out on the lineNever said yes to the right guyNever had trouble getting what I wantBut when it comes to you, I’m never good enoughWhen I don’t careI can play ‘em like a Ken dollWon’t wash my hairThen make ‘em bounce like a basketball
But you make me wanna act like a girlPaint my nails and wear high heelsYes you, make me so nervousThen I just can’t hold your hand
You make me glow, but I cover upWon’t let it show, so I’mPuttin’ my defenses up‘Cause I don’t wanna fall in loveIf I ever did thatI think I’d have a heart attack (x3)
Never break a sweat for the other guysWhen you come around, I get paralyzedAnd every time I try to be myself[ From: http://www.metrolyrics.com/heart-attack-lyrics-demi-lovato.html ]It comes out wrong like a cry for helpIt’s just not fairPain’s more trouble than love is worthI gasp for airIt feels so good, but you know it hurts
But you make me wanna act like a girlPaint my nails and wear perfumeFor you, make me so nervousThen I just can’t hold your hand
You make me glow, but I cover upWon’t let it show, so I’mPuttin’ my defenses up‘Cause I don’t wanna fall in loveIf I ever did thatI think I’d have a heart attack (x3)
The feelings got lost in my lungsThey’re burning, I’d rather be numbAnd there’s no one else to blameSo scared I’ll take off and runI’m flying too close to the sunAnd I’ll burst into flames
You make me glow, but I cover upWon’t let it show, so I’mPuttin’ my defenses up‘Cause I don’t wanna fall in loveIf I ever did thatI think I’d have a heart attack (x5)

Stupid little heart.

Assalamualaikum.

Hahahaha, gua tau blog ni dah berhabuk bersawang semua. Ada lagi ke yang nak baca blog ni. Maaf maaf.

Kalau siapa yang follow facebook gua mesti annoying bila gua post-post macam tu. Bukannya apa, gua tengah menahan kesedihan melampau bila gua nampak orang yang gua suka tengah bahagia dengan makwe dia. Gua tau dia memang ada makwe, tapi gua suka gila yang amat kat dia. Takde orang faham perasaan gua ni kat dia macam mana. Dia tak tahu pun gua suka dia, gua dah suka dia lama sangat, gua taknak kalau gua cakap kat dia, yang gua suka kat dia, nanti akan rosakkan friendship kitorang. hmm, walaupun gua rasa macam dah rosak sikit, sebab dia ada makwe, dia kurang bercakap dengan gua dah.

Ada satu hari tu, gua nampak gambar dia dengan makwe dia kat facebook, Ya Allah, tiba-tiba air mata mengalir, hati rasa sakit sangat. Entah lah, sakit kan bila kita suka kat orang yang tak kisah pun pasal kita. Damnnn, it hurt. Like A LOT! ommmgeeee, pathetic nya gua. *tutup muka* HAHA.

Bukannya gua tak reti move on lah doee. Celaka betul perasaan ni.

Kawan-kawan yang kenal gua mesti pening dengan gua kan, tak reti nak lepaskan hak orang lain. Let him be lah Ady, he's happy with his gf. Bodoh, otak suruh buat lain, hati degil tanak ikut. Sebab dia lah, gua tak reti nak bukak hati sendiri untuk orang lain. Siapa lah yang mampu buat gua lupa kat mamat bodoh yang gua suka gila babi ni. *habis kena samak jap lagi* Mamat bodoh pun, aku suka kat dia. haha.


Oh ya, Namee dah preggy, I'm happy for her and her hubby. Mesti baby dia comeeeeel sangat sebab dua-dua comel. Vivy pun tak lama lagi nak due. Gua pulak yang eksited. Yuyu Zulaikha gua tak tahu bila dia nak kawin, i'm waiting here for the good news Kak Yuyu :)

Okay then,
bye.
Thanks :)

Saturday, May 04, 2013

Tamatlah Latihan Industri kat Propel.

Assalamualaikum,

Alhamdulillah gua dah habis Latihan Industri gua kat PROPEL Southern Region Office. Perasaan nak digambarkan tu gembira ada, sedih ada, sebak ada, cuak ada, semua lah, perasaan bercampur-campur. Tapi paling cuak ah sebab nanti nak kena hantar report ke Poli semula, lecturer nak check. Ayoyoyoy, report pun ada 10% lagi tak siap. Gua kena balik poli rabu ni, 8haribulan Mei. Tapi sebab lambat beli tiket, gua tak tahu nak balik macam mana, tiket dah habis.

Okay, hidup 6 bulan dalam Propel rasa lama, tapi bila nak habis tu rasa macam kejap je. Gua jadi sebak nak tinggalkan ofis tu, sebab nanti gua rindu kat semua staff. Semalam gua siap mimpi lagi pasal Propel, rindu sangat lah tu. HAHA. Masa last day tu, diorang buat surprise farewell party, alolololo, nak nangis rasa. Sedih weyyyy. Pastu ramai yang takde, sebab memasing balik awal, ahad ni nak mengundi, so hari jumaat tu tak ramai ah kat ofis. Staff bahagian Pavement ramai gak yang takde, sedih wey. Yang ada cuma Cik Apis, Cik Lan, Cik Wan dengan Cik Zam je. Cik Isma takde.

Gua akan paling rindu kat Cik Apis ah, sebab dia lah penyelia gua yang paling sporting, paling baik. Gua dengan Fatnin duduk kat site dengan dia, berpanas, berhujan. Walaupun seminggu je, tapi banyak pengalaman yang gua dapat. Sampai mati gua ingat semua pengalaman duduk kat site buat jalan kat highway. Okay, tanak cite dah pasal propel dah sebab nanti gua nangis. HAHAHA. Oh ya, gua akan rindu jugak dekat Ah Heng, sub-kontraktor yang paling comeeel dan paling rajin kerja. Kalau lah Ah Heng tau aku suka dia. hahaha.

Nak cerita pasal personal life boleh? Sebab takut lu orang geli baca, haha. Alaaam tanak cerita benda pun, cuma nak cerita yang gua ni tak boleh bawak kereta kalau dalam keadaan marah. Gua akan tekan minyak banyak, tukar gear ganas sampai macam nak tercabut batang gear tu. So, jangan cakap sesuatu yang boleh buat gua marah masa tengah drive, lu yang naik kereta dengan gua nanti yang takut tengok gua bawak kereta. Haaaaa,