Wednesday, December 31, 2014

Page 365 of 365.

Happy Birthday Firdaus.

Wednesday, December 17, 2014

Hmmm. Dua tiga hari ni rasa tak stabil lah. Seorang single yang desperado.

Tuesday, December 02, 2014












Permudahkan lah urusanku.
Doakan aku dapat interview untuk jawatan ni. tak kisah lah jawatan apa pun. Jangan memilih, kita mula dari bawah.

In Shaa Allah. Amiin.



Monday, December 01, 2014

Me again.

Kali terakhir menulis 31 Mei 2014,

fuhhhhhh~ (tiup habuk)

ni sebab aku biasa menulis dalam diari. Best friend forever since high school. Muehehehe.
i miss you dear blog, i bet you missed me more kannn. k poyo. So, what should i share with you?

Okay aku mula menulis ni dari sekolah menengah and now aku dah habis belajar untuk Diploma pun, WOW! how time flies. dah berapa tahun ek? I think since 2009. Yep 2009 until 2014. Dah 5 tahun. fuyoo. (tepuk tangan untuk diri sendiri) banyak benda yang jadi selama aku tak menulis kat blog ni. Nak share semua tak mampu lah kot, sebab BANYAK sangat. k takpayah lah nak capslock banyak tu. mihmihmih.

Well, i'm glad that i finished my diploma, tapi belum graduate. So aku tak perlu nak berulang alik muar-Kuantan. Penat woi, walaupun naik bas je. Tapi 5 jam tu bukan kejap. Kebas bontot duduk lama-lama dalam bas k. Kawan-kawan cakap, "Kau dah habis ni datang lah Kuantan bila free." Woahahaha, tak mungkin aku jejak kaki kat sana lagi lepas ni. Banyak sangat memori yang aku nak lupakan. Yee memang lah ada jugak kenangan manisnya tu, k manis lah sangat. There is a few peoples yang aku rindu, Kak Lin bos aku masa keje partime kedai henpon. Kembar aku, si Fara Dayana. Jannah si barbie doll. Haa. i guess only them kot. hahaha. Nampak tak betapa tak pentingnya aku dalam hidup orang lain. Kawan pun takde. FRIENDLESS, sebab aku punya annoying tahap dewa takde orang boleh tahan kot.

So sekarang aku dah balik kat Muar, Johor ni apa yang aku buat tiap hari ialah makan, main henpon (instagram, wechat, whatsapp, LIFELESS). Tapi adalah tolong bapak aku niaga sikit. Jual Pisang Goreng Cheese, walaupun aku paling tak minat sekali ialah NIAGA. Entah lah, dari dulu lagi kalau pasal  niaga ni memang tak sebati dalam kepala otak ni haa. Tapi ada masa jugak aku malas nak tolong tahap Nauzubillah. Kesian pulak bapak aku, terasa macam anak derhaka. haaa, sebab adik beradik aku yang lain takde kat rumah, semua busy belajar jauh, kakak aku baru mula kerja, CIKGU pulak kat KL nuu, memang jarang ah balik Johor ni. So yang ada kat rumah sekarang ni cuma aku, mak bapak dengan dua adik kecik aku 5 6 tahun.

Nak keluar berjalan pun takde masa sebab aku sebagai kakak ada tanggungjawab jaga dua adik kecik aku yang tak berdosa, yang clueless pasal dunia, yang innocent ni haa. hahahaha. Yelaaa dua-dua kecik lagi kot. Aku lah yang tukang jaga. Dah dah aku ni garang gila nak mati, sikit-sikit nak mengamuk, kesian adik aku. Tak layak lagi jadi mak orang. cehhh, bajet ada orang nak kat dia pulak. kihkihkih. Sebut pasal budak ni, aku ada satu perasaan ke apa ntah aku tak reti nak jelaskan, yang aku ni tak suka budak kecik. i hate kids, sebab diorang annoying gilaa. Tapi aku tak benci adik-adik aku, cuma budak kecik lain kat luar sana tu, somehow bila aku tengok diorang, dalam hati ni timbul perasaan "eeiii tak sukanya budak kecik!" Yelaa tahu lah dulu pun aku pernah jadi budak kecik, tapi aaaaaa entah lah. k abaikan.

Haaa rasa macam dah banyak sangat pulak aku membeebel ni bajet macam ada orang nak baca. hehehe. okay laaa, sampai sini je kot. lain kali bila aku rasa nak menulis aku tulis lah lagi. Okay?

Okay.
Bye.


Saturday, May 31, 2014

Demam & Jangkitan Kuman

Assalamualaikum,

masuk harini dah hari ke 4 aku demam. Demam panas dalam sampai effect telinga aku. Perit pedih semua ada. Demam kali ni lain macam sikit, sebab aku kalau demam paling lama pun 2 hari and takde lah teruk sangat macam sekarang. Bila petang je, suhu badan naik memdadak, kepala rasa macam nak pecah wey, sakit sangat kepala.

Pagi tadi aku bangun, hembus hingus, terkejut gak lah bila tengok ada darah. Terus suruh baba bawak aku pergi hospital. Kat sana doktor suruh pergi test darah. Ahh aku paling benci nak kena cucuk lengan nak amik darah, pasal kes dulu nurse cucuk aku 2 kali. sakit oo sakit. Tadi nasib baik pakcik yang tukang amik darah tu pandai, sekali je dia cucuk.

Lepas result darah keluar, doktor cakap ada jangkitan kuman sikit dalam darah. Pehhh, terkejut nyah. Tapi doktor cakap takde pape, dia bagi ubat antibiotik banyak gila, suruh habiskan, BAIK! Oh ye, pasal telinga ni, aku rasa pendengaran kurang sikit, sebab rasa macam telinga tersumbat. Kalau sebelah je takpe, ni dua-dua belah telinga aku. Ubat untuk telinga ni lagi dahsyat. Pedih gila nak mati. Bila titis je, pedih sampai menangis.

Dugaan betul lah. Nasib baik sakit masa cuti sem, kalau sakit masa kat Kuantan, ahh tak boleh bayangkan. Kat Johor ada family, Baba yang bawakkan pegi hospital, kalau kat Kuantan, sape yang nak bawakkan, yedok.

Doakan aku cepat sembuh ye.

Sunday, May 18, 2014

Keep Calm & Eat Pringles

Assalamualaikum.

Yeahh I always start my post with, "dah lama tak update blablabla whatever".

Memang dah lama pun, last sentuh bulan 3. Like, duhhh~
okay well, semester 6 dah habis, dan aku sepatutnya dah habis diploma akhir bulan 4. Ahhh stress gilaaaa. tapi dah nama pun repeat paper kan, memang lah kena extend *sadlife* Tapi takde lah *sadlife* sangat. I still have my "Bromates". (Yiee, Adib, Syukur, Jannah & Firdaus) My life saver, my everything, my strength. Kalau takde diorng, aku tak mampu nak survive kat poli tu. Alhamdulillah aku ada  kawan macam diorang untuk support aku.

I'm a lot disappointed with my last semester final exam result. it's kind of SUCK. Like seriously. pppfftttt. Paling teruk sekali dalam sejarah aku belajar dari sem 1. Yeahh I cannot hide how disappointed I'm with myself. Macam aku tak masuk kelas langsung sepanjang sem 6. Paling aku rasa nak pergi bakar poli tu, okay takde lah bakar poli, cuma nak bakar kereta lecturer. pppfffttt. She gave my group members, including me a "C". A BIG FAT "C" FOR OUR FINAL PROJECT. Gilaaaa lahhh makcik tuu, macam kitorang ni tak buat apa-apa langsung. Adib dengan Syukur susah payah buat produk, aku bersengkang mata buat laporan akhir, tak tidur, bazir banyak duit print laporan, last-last dapat "C". Ohhh mmmm geeeeeee!!!!! okay done with the final project. Tapi bukan kecewa pasal tu je, result untuk subjek yang lain pun sama. Sedih gila wey, teruk sangat. Hmmm.


Sekarang tengah cuti sem, aku buat apa? Macam biasalah bro, jaga budak, the best babysitter in the whole world. LOL! Can't wait to start my new semester. *yeah right*




Keep calm and eat Pringles. 

Saturday, March 29, 2014

Takdir.

Kalau lah aku boleh tahu macam mana Allah aturkan perjalanan hidup aku.

Walau apa pun jadi, ye aku tahu, semua tu takdir.

Sunday, March 09, 2014

Quick post

Aku ada stalker sejati. Mohon rajinkan diri baca dari tahun 2009 ye.

HAHAHAHA.

Tuesday, January 21, 2014

After soooooooo longgggg~~

kekoknya nak menaip kat sini. Sebab selalu sangat tinggalkan. Aku lebih selesa menulis kat diari. Tapi tak bermaksud aku akan lupakan blog ni sampai bila-bila. Dah lama blog ni hidup, cuma tuan dia yang hilang ntah mana-mana. 

update pasal harini je lah kot. Pagi-pagi bangun macam biasa pukul 6, mandi awal walaupun kelas pukul 10 pagi. Sejuk bak hang! Breakfast milo panas. Keluar rumah pukul 9.20pagi dengan tujuan nak naik bas che'D pergi kelas. Masa tengah jalan sorang-sorang, sekali ada kereta myvi hon, toleh "Oh Q rupanya" dia ajak naik sekali. Sampai poli awal. 9.30pagi. Lepas tu tunggu jela depan makmal Structure. Pukul 10 kelas mula, belajar Structure Analysis, bab Slope Deflection Method sampai kepala rasa nak meletup. Kusut sangat. Asal structure je kusut, asal kusut je structure. LOL! Memang banyak lah kerja structure. Sepatutnya aku buat sekarang ni, bukan update blog. hihihihi~
Petang kelas Geotehnics, kantoi main telefon waktu kelas. Hahahaha. Maaf Puan, janji tak buat lagi. 

Balik tu reunion kejap dengan Korn, kawan zaman sekolah kat Kustech dulu. Tapi sampai hati dia tak ingat aku. Aku ingat dia lagi sampai sekarang. Aku ingat lagi selalu merayap pergi kelas dia tiap pagi, pow dia coklat tiap hari. Makan choki-choki sesama, haha. Tapi takpe lah, nanti lama-lama dia ingat lah kot. Lynn pun ada sekali tadi. Borak-borak pasal zaman dedulu, budak sekolah, pasal teater. Tapi lepak kejap je sebab dah maghrib, aku kena balik. Nanti ada masa plan baik-baik, kita keluar sama lagi k. Rindunya.

Baiklah, sampai sini je dulu kot. 
Daaaa~