Tuesday, February 03, 2015

Zaman sekarang ni memang susah nak cari kerja yang berkaitan dengan apa yang kita belajar. Aku ada kawan yang offer kerja satu office dengan dia. Walaupun kerja tu takde kaitan dengan bidang belajar aku tapi kebarangkalian untuk dapat kerja tu tinggi sebab dia boleh tolong berbanding apply banyak kerja yang belum tentu orang nak ambik kita kerja. Gaji pun okay.

Sebagai perempuan, memang susah nak dapat kerja yang pada asasnya kerja seorang lelaki. Pemikiran segelinitir masyarakat ni kadang-kadang perlu diubah. Tak semestinya seorang perempuan tak boleh jadi site supervisor, engineer, surveyor dan sebagainya, cuma persepsi masyarakat je masalahnya.

Dan aku akan berakhir dalam office.

No comments:

Post a Comment