Tuesday, April 14, 2015

Should have post more entry for this blog. Poor baby.

Oh ya, aku baru sedar rupanya aku dah bertahun follow blog si Hafreez Adam. Serius aku memang tak perasan pun sebelum ni sebab dia share blog dengan Aiman Ariffin dan guna Aiman & Adam as nickname. Mana lah aku nak perasan, luls. Anyway, bukan nak bercakap pasal tu. 

I've been thinking, nak mula tulis cerpen pendek semula macam dulu. Memandangkan aku banyak masa free kat rumah ni tak buat apa kan. Gunakan diari lama & blog aku sebagai inspirasi, sebab hidup aku ni banyak sangat drama & layak buat buku. Haha. Well, tapi takde lah gempak mana pun drama aku ni macam dalam tivi siap kena kahwin paksa dengan orang kaya bagai, luls. That will never happen in my life. Tapi, semua ni rancangan je, jadi tak jadi pasal cerpen/buku tu, kita tengok nanti macam mana. 

Semalam aku bukak facebook sebab nak delete gambar-gambar yang banyak merepek dalam tu & chat-chat lama. Sangat kelakar okay bila baca balik semua chat lama tu. I was like, "omg aku dulu menaip macam tu ke", "rajinnya aku chat dengan orang dulu", "okay semua ni zaman sebelum popularnya whatsapp." HAHAHAHA. Aku screencapture beberapa chat & share dengan orang yang chat dengan aku dulu, sumpah kelakar. Lepas ni nak sambung delete 'friends' yang tak berapa kenal sebab macam semak je. Sebab bukannya kenal sangat pun & kebanyakkannya dah kahwin bini orang laki orang lah. Macam pelik je, baik unfriend kan. 

Also, I've been thinking nak, nak sambung degree dalam bidang pendidikkan & jadi pensyarah. WOW, sounds ambitious. haha. wish me luck guys. I really need luck in my life, rasa macam loser gila sekarang ni. Dah habis diploma, tapi masih tak ada kerja. Kawan yang lain semua dah mula kerja dalam bidang masing-masing. Maksud aku masih dalam bidang kejuruteraan awam, jadi site supervisor lah, assistant engineer lah. Wow, what a great life. Jadi, sebab aku ni tak ada luck sangat, mungkin jadi pensyarah tu jalan terakhir, haha. Mungkin rezeki kat situ. Hoping for the best!!

Okay later guys.
Muah.

No comments:

Post a Comment